La Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia presenten demà 'Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural'

La mostra tindrà lloc els dies 29, 30, 31 de maig i 1 de juny, al Moll de la Fusta de Barcelona

query_builder   23 maig 2014 15:15

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia presenten demà 'Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural'

La mostra tindrà lloc els dies 29, 30, 31 de maig i 1 de juny, al Moll de la Fusta de Barcelona

El delegat del Govern català a Barcelona, Fernando Brea, i el secretari general d’Emigració de la Xunta de Galícia, Antonio Rodríguez, presentaran en roda de premsa ‘Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural’ que tindrà lloc els dies 29, 30, 31 de maig i 1 de juny, al Moll de la Fusta de Barcelona. La presentació tindrà lloc demà dimarts 27 de maig, a l’auditori del Museu d’Història de Catalunya, a les 12.30 hores.
 
L’acte comptarà amb la participació del director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Jordi Sala, i l’assistència del Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí; la directora dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona, Àngels Torras, i el responsable de Relacions amb les Cases Regionals del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Xavier Cortés.
 
Amb la voluntat de potenciar les interrelacions entre Galícia i Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Xunta de Galícia han posat en marxa  ‘Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural’, que forma part de la iniciativa Galícia pòrtic universal. La mostra oferirà unes aules de tast amb un ampli programa de degustacions d’un maridatge de productes de qualitat, una exposició d’artesania gallega, demostracions d’activitats artesanals, àrees d’informació turística i actuacions de grups musicals.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals, on estan adscrits els centres culturals d’arrel gallega, ha coordinat  el suport institucional de la Xunta de Galícia, dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de Cultura i d’Empresa i Ocupació; així com de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Barcelona.
 
Cal destacar també la col·laboració de l’emblemàtic Centre Gallec de Barcelona, així com de la resta de centres culturals d’arrels gallegues arreu del territori, concretament als municipis de Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, la Llagosta, Lleida, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Tarragona i Terrassa.
 
La implicació dels centres culturals, amb una nova visió a l’hora de gestionar la cultura representativa d’altres comunitats de l’Estat espanyol a Catalunya, i l’aposta de la Xunta de Galícia per donar suport  a la realització d’activitats que combinen la promoció de la qualitat dels productes gallecs i dels mateixos recursos turístics, són dos dels principals elements de l’organització d’aquesta mostra.

12:30|Presentació de "Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural".Auditori del Museu d'Història de Catalunya. Palau de Mar (pl. de Pau Vila, 3)|Barcelona (Barcelonès)

El delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i el secretari general d'Emigració de la Xunta de Galícia, Antonio Rodríguez, presentaran en roda de premsa "Galícia i Catalunya, mostra agroalimentària i cultural", que tindrà lloc els dies 29, 30, 31 de maig i 1 de juny, al Moll de la Fusta de Barcelona. El director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, també hi assistirà.