Els presidents de Catalunya i Baden-Württemberg signaran demà un conveni de col·laboració per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris

query_builder   28 maig 2014 17:42

event_note Nota de premsa

Els presidents de Catalunya i Baden-Württemberg signaran demà un conveni de col·laboració per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris

•             Artur Mas i Winfried Kretschmann mantindran una reunió de treball al Palau de la Generalitat i  posteriorment oferiran una roda de premsa conjunta
 
•             El ministre-president de l’Estat alemany viatja a Catalunya acompanyat d’una delegació institucional i empresarial
El president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà demà dijous, 29 de novembre, amb el ministre-president de l’Estat de Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, amb qui posteriorment signarà un conveni de col•laboració per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris. Kretschmann serà de visita oficial a Catalunya acompanyat de diversos membres del seu Govern, així com d’altres representants institucionals i empresarials.
 
El ministre-president de Baden-Württemberg arribarà al Palau de la Generalitat a les 12.15 hores, i serà rebut pel president Mas, amb qui mantindrà una breu trobada al despatx del cap de l’Executiu català. Tot seguit, ambdós presidents es traslladaran al Saló de Sant Jordi, on tindrà lloc la signatura del conveni de col•laboració, en presència de la delegació institucional i empresarial alemanya i representants d’associacions empresarials i sindicals de Catalunya.
 
Per part del Govern de la Generalitat, hi participaran també el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; la consellera de Benestar Social, Neus Munté; el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i la delegada del Govern a Alemanya i Àustria, Mar Ortega.
 
La delegació institucional de land alemany està formada per la ministra de Ciència, Recerca i Art, Theresia Bauer; la ministra d’Integració, Bilkay Öney, i el cònsol i la vicecònsol general d’Alemanya a Barcelona, Bernhard Brasack i Imke Fourie, respectivament.
 
Signatura de l’acord i declaracions als mitjans
 
L’acte de signatura s’obrirà amb unes paraules de benvinguda del president Mas. Tot seguit, el conseller Puig farà una explicació de l’acord, i a continuació, tots dos presidents signaran el conveni. L’acte finalitzarà amb els parlaments del president de Baden-Württemberg i del president de la Generalitat.
 
Els presidents Mas i Kretschmann atendran tot seguit els mitjans de comunicació a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat. Un cop finalitzada aquesta atenció informativa, el president de la Generalitat oferirà un dinar al seu homòleg alemany a la Casa dels Canonges. A aquest àpat participaran els membres del Govern de Baden-Württemberg de visita oficial a Catalunya, així com el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; la consellera Rigau i el secretari Roger Albinyana.    
        
Missió empresarial
 
Un cop finalitzat la signatura del conveni, la delegació empresarial alemanya es desplaçarà al World Trade Center de Barcelona, on participarà en una sessió de networking organitzada per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’Empresa adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació.
 
En total, una quinzena d’associacions i agents econòmics alemanys es reuniran amb una quinzena d’empreses, centres de recerca, clústers, sindicats, patronals, i associacions catalanes. Els participants són dels sectors de la formació, l’automoció, la mobilitat elèctrica i la innovació. 
 
En aquesta sessió, hi participarà el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, la directora del Centre de Promoció de Negocis d’Stuttgart, Angela Hendris, el Director d’Internacionalització i Inversió Empresarial d’ACCIÓ, Joan Josep Berbel, i la Directora d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ, Mariona Sanz.
 
Nota: Els mitjans de comunicació que vulguin cobrir l'acte hauran de presentar el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà per al qual treballen, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de carnet representatiu del mitjà, cal enviar una petició d’acreditació a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà i tasca que s’hi desenvolupa.

12:15|Els presidents de Catalunya i Baden-Württemberg signen un conveni de col·laboració per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris.Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà amb el ministre-president de l’Estat de Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, amb qui posteriorment signarà un conveni de col·laboració per fomentar la mobilitat laboral entre ambdós territoris. En l'acte de signatura també hi participaran els consellers d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i de Benestar Social i Família, Neus Munté; el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, i la delegada del Govern a Alemanya i Àustria, Mar Ortega. La delegació institucional del land alemany està formada per la ministra de Ciència, Recerca i Art, Theresia Bauer; la ministra d’Integració, Bilkay Öney, i el cònsol i la vicecònsol general d’Alemanya a Barcelona, Bernhard Brasack i Imke Fourie, respectivament. 
 
Els presidents Mas i Kretschmann atendran tot seguit els mitjans de comunicació a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat. 
 
Acreditacions: Els mitjans de comunicació que vulguin cobrir l'acte hauran de presentar el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà per al qual treballen, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de carnet representatiu del mitjà, cal enviar una petició d’acreditació a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI, mitjà i tasca que s’hi desenvolupa.