El Castell de Cardona completa la seva reforma arquitectònica i museogràfica

query_builder   20 juny 2014 11:52

event_note Nota de premsa

El Castell de Cardona completa la seva reforma arquitectònica i museogràfica

  • El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, inaugurarà les obres de millora del castell de Cardona el proper dissabte  21 de juny

 

  • El mateix dia hi haurà una jornada de portes obertes, amb activitats lúdiques i divulgatives per a totes les edats, i un concert de Roger Mas a la Col·legiata de Sant Vicenç  

 

El Departament de Cultura inaugurarà el pròxim dissabte 21 de juny la rehabilitació del Castell de Cardona. Les actuacions que s’hi han dut a terme, inaugurades en el marc del Tricentenari, inclouen la senyalització turística de tot el monument, la museïtzació de l’espai de la Casamata, l'adequació dels baluards i la impermeabilització de la coberta de la Col·legiata de Sant Vicenç.
 
L'acte institucional d'inauguració se celebrarà a les 18.30 hores al Castell, en un acte presidit pel conseller de Cultura del Generalitat, Ferran Mascarell, al que també hi serà present el comissari de la Generalitat pel Tricentenari de 1714, Miquel Calçada, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, acompanyat de la corporació municipal. La comitiva visitarà el castell per conèixer i inaugurar les actuacions que s'hi han efectuat en els darrers mesos.
 
Un dia de festa la castell de Cardona
Una jornada de portes obertes i d'activitats divulgatives per a tots els públics servirà per inaugurar les obres del castell i obrir la fortalesa cardonina a la ciutadania. De les 10 del matí fins a les 2 del migdia els visitants podran recórrer la fortalesa i seguir les visites explicatives sobre la història del castell que oferiran els guies de la Fundació Cardona Històrica. També s'organitzarà la visita dramatitzada “Desvalls, l’heroi de la resistència”, que sortirà a les 11 del matí des de l'Oficina de Turisme (per apuntar-s'hi cal trucar prèviament al 938692798). La jornada inclourà també activitats pels més petits amb una successió de conta-contes sobre la història del castell de Cardona.
 
La jornada tindrà com a colofó final el concert que Roger Mas oferirà a la Col·legiata de sant Vicenç. El cantautor solsoní interpretarà el disc "Les cançons tel·lúriques", acompanyat del Brossa Quartet de Corda. El concert és gratuït però les entrades són limitades per qüestions d'espai.
 
Per reservar les localitats cal trucar al 938684169
o bé enviar un correu a cardona.cultura@gencat.cat.
Només es reservaran dues localitats per persona.

16:30|El conseller Mascarell presenta l'adequació i les millores arquitectòniques al Castell de Cardona .Castell de Cardona |Cardona (Bages)

El conseller de Cultura del Generalitat, Ferran Mascarell; el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, inauguraran les actuacions d’adequació i les millores arquitectòniques fetes al Castell de Cardona.