El conseller Mascarell presenta la col·lecció Bàsics del cinema català en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

query_builder   24 octubre 2014 13:50

event_note Nota de premsa

El conseller Mascarell presenta la col·lecció Bàsics del cinema català en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presentarà el proper dilluns, 27 d’octubre, la col·lecció Bàsics del cinema català, una selecció d’alguns dels títols més significatius del cinema català restaurats per la Filmoteca de Catalunya. La col·lecció ha estat duta a terme gràcies al patrocini de la Fundació Banc Sabadell. Inclou 23 films agrupats en 12 sessions, que es posen a disposició de filmoteques, festivals, museus i institucions de caràcter cultural amb l’objectiu de difondre internacionalment una nova mirada sobre el cinema català.
 
Participaran en l’acte, que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya a les 20 hores, el  president de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins, i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau.
 
El projecte Bàsics del cinema català es presenta públicament el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual. Sota la iniciativa de la UNESCO, arxius d’arreu del món uneixen forces per celebrar el patrimoni audiovisual amb activitats que no només mostren la vulnerabilitat d’aquest patrimoni sinó que també donen visibilitat a la feina que fan les institucions encarregades de protegir-lo. La commemoració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual el 27 d’octubre es va aprovar a la Conferència General de la UNESCO de l’any 2005. Aquest dia recorda la necessitat de prendre mesures urgents i reconèixer la importància dels documents audiovisuals – pel·lícules, programes de ràdio i televisió i enregistraments d’àudio i vídeo – com a part integrant de la identitat nacional.

20:00|El conseller Mascarell presenta la col·lecció "Bàsics del cinema català" .Filmoteca de Catalunya. Sala Chomón (pl. de Salvador Seguí, 1)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presentarà la col·lecció "Bàsics del cinema català", una selecció d’alguns dels títols més significatius del cinema català restaurats per la Filmoteca de Catalunya.