Inauguració de l'exposició "Els caps tallats d'Ullastret. Violència i ritual al món iber"

query_builder   12 novembre 2014 12:30

event_note Nota de premsa

Inauguració de l'exposició "Els caps tallats d'Ullastret. Violència i ritual al món iber"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà l’acte inaugural de l’exposició “Els caps tallats d’Ullastret. Violència i ritual al món iber” que se celebrarà el proper dissabte 15 de novembre a les 11.30 hores al conjunt arqueològic d’Ullastret.
 
La mostra presenta els resultats de la recerca científica d’una de les troballes arqueològiques més excepcionals dels darrers anys a Europa: els cranis decapitats i enclavats trobats durant la campanya d’excavacions realitzada l’any 2012 a la ciutat ibèrica d’Ullastret. Datats al segle III aC, els cranis han estat objecte d’un exhaustiu estudi antropològic i de diverses proves científiques que han permès obtenir resultats tan innovadors com la reconstrucció facial virtual d’un d’ells. La reconstrucció facial en 3D es podrà veure a l’exposició per primera vegada.

11:30|Mascarell inaugura l'exposició "Els caps tallats d'Ullastret. Violència i ritual al món iber".Ciutat ibèrica d'Ullastret (c. Afores, s/n). Puig de Sant Andreu |Ullastret (Baix Empordà )

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà la inauguració de l’exposició “Els caps tallats d’Ullastret. Violència i ritual al món iber”, que recull els resultats de la recerca científica dels cranis enclavats d’època ibèrica, gràcies a la qual s’ha pogut fer la reconstrucció facial virtual d’un d’aquests individus. També assistirà a l'acte el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i director de l'Agència Catalana del Patrimoni, Joan Pluma.