Conferència informativa Barcelona BioEconomy Forum

Barcelona acollirà, del 27 al 29 de novembre, la primera edició del fòrum centrat en bioeconomia que comptarà amb científics i especialistes líders a nivell internacional

query_builder   20 novembre 2014 11:47

event_note Nota de premsa

Conferència informativa Barcelona BioEconomy Forum

Barcelona acollirà, del 27 al 29 de novembre, la primera edició del fòrum centrat en bioeconomia que comptarà amb científics i especialistes líders a nivell internacional

 
Es debatrà sobre com finançar, avaluar i protegir els béns no tangibles; accelerar la transició cap a una bioeconomia sostenible, i explorar el nexe aigua – energia – aliment.
 
Avui dilluns 24 de novembre, a les 11 del matí, tindrà lloc la conferència de premsa de presentació del Barcelona BioEconomy Forum al Recinte Modernista de Sant Pau. La capital catalana es convertirà, a finals de novembre, en el focus d’atenció de la bioeconomia per albergar un fòrum global dedicat a aquesta matèria, amb un enfocament significatiu en el context mediterrani.
 
Participants a la conferència informativa:
 
· Dr. Martí Boada, Chair of the Advisory Board of the Barcelona BioEconomy Forum
· Antoni Trasobares, director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya
· Inazio Martinez de Arano, Head of Office, European Forest Institute Mediterranean Regional Office
· Jussi Viitanen, Head of Mission, European Forest Institute Mediterranean Barcelona
· Marc Guerrero, director del Recinte Modernista
 
L’esdeveniment reunirà a personalitats i experts en la matèria de notable rellevància per debatre i marcar una agenda comuna referent a com avançar en la transició de l’actual dependència dels combustibles fòssils cap a la bioeconomia.
 
El principal focus que està impulsant la bioeconomia és la necessitat de satisfer la demanda d’aliments, energia i matèries primes en el context d’un creixement ràpid de la població mundial, el canvi climàtic i l’esgotament del model energètic basat en el petroli. La bioeconomia implica la reducció de les demandes de l’ésser humà sobre la naturalesa, un augment de l’eficiència en l’ús dels recursos naturals i una economia que mitiga les asimetries mundials en el consum de recursos. Al mateix temps, atorga un alt valor als serveis dels ecosistemes com a béns públics.
 
El Barcelona BioEconomy Forum comptarà amb la presència de Josep Maria Pelegrí i Aixut, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya; Martí Boada Juncà, professor i investigador científic de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Göran Persson, ex primer ministre de Suècia i actual president de ThinkForest; Dumitru Mihail, director general adjunt de la Comissió Europea; Ignacio de Colmenares y Brunet, director general d’Ence; Eduardo Rojas-Briales, subdirector general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i cap del Departament Forestal; Elisa Tonda, cap de la Unitat d’Indústria i Negocis, Consum i Producció Sostenible del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (UNEP per les seves sigles en anglès), i Alexander Victorovich Panfilov, cap de l’Agència Federal Forestal de Rússia; entre d’altres.
 
Al llarg del dijous 27 i divendres 28 de novembre es debatrà sobre com finançar, avaluar i protegir els béns no tangibles; accelerar la transició cap a una bioeconomia sostenible, i explorar el nexe aigua – energia – aliment.
 
El Barcelona BioEconomy Forum està organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Forestal Europeu, el Recinte Modernista Sant Pau, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en associació amb el Koli Forum. Tanmateix, els patrocinadors que ho fan possible són l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Fundació Agbar, la Fundació ”la Caixa” i la Fundació Abertis.
 
 

11:00|Presentació del Fòrum BioEconomy Internacional.Sala 3 del Recinte Modernista de Sant Pau|Barcelona (Barcelonès)

El director general de Medi Ambient i Biodiversitat, Antoni Trasobares, participarà en la conferència de premsa de presentació del Barcelona BioEconomy Fòrum.