El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, presentarà demà el Pla de Dinamització del Producte Turístic de la Xarxa de CAT de Catalunya

query_builder   26 febrer 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, presentarà demà el Pla de Dinamització del Producte Turístic de la Xarxa de CAT de Catalunya

Montblanc és un dels municipis que formen l'Associació d'Ens Locals de la Xarxa de CAT de Catalunya (AEXCLAT)
El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, presidirà demà l’acte de presentació de Pla de Dinamització del Producte Turístic de la Xarxa de Centres d’Acollida Turística  (CAT) de Catalunya. L’acte tindrà lloc a la Sala de les Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) a les 10,30 hores.
 
A l’acte també hi assistiran el secretari de Comerç i Turisme, Emili Valdero, el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, i el director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs.
 
Aquest pla és una iniciativa del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; de la Secretaria General de Turismo, que depèn del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç; i de l’Associació d’Ens Locals de la Xarxa de CAT de Catalunya (AEXCLAT). Aquesta associació està constituïda pels municipis de Berga; Cervera, Les; Montblanc; Puigcerdà, Ripoll, Sallent, Tortosa i Vilajuïga, a més de pel Consell Comarcal del Pallars Jussà; i el seu president, Pere Trias, alcalde de Vilajuïga, també serà present en la presentació.
 
Els CAT suposen un nou concepte d’equipament d’atenció turística, complementari dels actualment existents a Catalunya. Aquest centres han estat concebuts amb la finalitat de prestat serveis bàsics a turistes i visitants, per tal d’oferir-los informació turística. Estaran ubicats en indrets geogràfics singulars i s’articularan en xarxa, de manera que els visitants podran obtenir una visió completa des d’un punt de vista paisatgístic, històric i cultural, tant en l’àmbit local com de tot el territori del país. Situats en indrets de fàcil accés, al costat de grans vies de comunicació, seran fàcilment identificables , amb una imatge corporativa exterior.
 
Cada espai temàtic dels CAT estarà destinat a la difusió, mitjançant suports moderns, d’un tema que tindrà com a eix vertebrador un personatge, un episodi o un fet rellevants de la història i la cultura de Catalunya.   
 
La Direcció General de Turisme està treballant en el primer CAT, dedicat a la romanització de Catalunya, al terme municipal de Teià. Aquest centre actuarà com a model pilot i en ell hi col·laboren els Ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià.

10:30|.Sala de les Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) |Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, presentarà el Pla de Dinamització del Producte Turístic de la Xarxa de CAT de Catalunya