Dia mundial del Parkinson: Investigació i Parkinson. L'impuls el donem tots

query_builder   10 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Dia mundial del Parkinson: Investigació i Parkinson. L'impuls el donem tots

Jornada de portes obertes a l'Hospital de Dia del Sociosanitari Francolí de Tarragona
Demà divendres, 11 d’abril, se celebra el Dia mundial del Parkinson sota el lema Investigació i Parkinson. L’impuls el donem tots. Amb motiu del Dia mundial del Parkinson tindrà lloc una jornada de portes obertes a l’Hospital de Dia del Sociosanitari Francolí de Tarragona.
 
La jornada s’iniciarà a les 10 hores fins a les 13 hores. En el decurs d’aquesta jornada, les persones que ho desitgin podran visitar les instal·lacions d’aquests dos centres i conèixer les activitats físiques, de teràpia ocupacional i de logopèdia del programa de Parkinson, que reben els pacients.
 
A les 10:30h el gerent de l’empresa pública Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), Sergi Camacho, presentarà, en roda de premsa, a la sala Tulcis de l’Hospital Francolí, l’activitat del centre pel que fa a pacients amb parkinson.
 
El Parkinson és una malaltia neurològica, crònica i neurodegenerativa que produeix discapacitat en grau variable i que evoluciona progressivament cap a diversos graus de dependència. La malaltia afecta al sistema nerviós central i ocasiona pèrdues del control del moviment, rigidesa muscular i problemes d’equilibri i coordinació.
 
El Parkinson és la segon malaltia neurodegenerativa més freqüent a Catalunya. A la demarcació de Tarragona, la malaltia afecta a unes 1.800 persones, amb una incidència entre 20 i 25 casos nous a l’any per cada 100.000 habitants. El 20% dels casos es diagnostiquen en pacients de menys de 40 anys d’edat.
 
10 d’abril de 2008

10:30|.Hospital Sociosanitari Francolí. (C. Dr. Mallafré Guasch, s/n). Tarragona. |Tarragona (Tarragonès)

Roda de premsa i Jornada de portes obertes a l’Hospital Dia Sociosanitari Francolí