El president Torra visitarà demà, dimecres, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

query_builder   27 agost 2019 14:45

event_note Nota de premsa

El president Torra visitarà demà, dimecres, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

 
·        El cap del Govern i la consellera Vergés es reuniran amb els responsables del centre que els informaran sobre les activitats que s’hi realitzen tant en el banc de sang com en el de teixits, cordó umbilical i llet materna, que també en formen part
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, farà demà dimecres, 28 d’agost, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, una visita al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), ubicat a la ciutat de Barcelona. El cap del Govern i la consellera faran un recorregut per les instal·lacions i es reuniran amb els responsables del centre que els informaran sobre l’activitat que s’hi fa, així com també en la resta de bancs que l’integren: de teixits, de cordó umbilical i de llet materna.
 
El cap de l'Executiu arribarà a les 10.00 hores a la seu del BST, on serà rebut per la consellera Vergés; pel director general del centre, Enric Argelagués, i pel president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars. Tot seguit el president es reunirà amb els responsables del BST i visitarà els Laboratoris de Seguretat Transfusional i d’Elaboració de Components Sanguinis, i les àrees de conservació de la sang i de Criogènia, entre altres.
 
El Banc de Sang i Teixits és el responsable  de gestionar i administrar la donació, l’anàlisi i la transfusió de sang, plasma sanguini i hemoderivat  a Catalunya. Cada dia calen 1.000 donants de sang, i per aconseguir-ho el BST té 16 centres fixos situats als principals hospitals de les regions sanitàries catalanes i 17 unitats mòbils que realitzen més de 80 sortides setmanals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. El Banc organitza cada any unes 4.200 campanyes repartides per tot el territori.
  
 
Nota: Després de fer el recorregut per les instal·lacions, el president farà una valoració de la visita davant els mitjans de comunicació.
 

10:00|Visita al Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Banc de Sang i de Teixits de Catalunya (c. Taulat, 116)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Salut, Alba Vergés, farà una visita al Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST). El cap del Govern i la consellera faran un recorregut per les instal·lacions i es reuniran amb els responsables del centre que els informaran sobre l’activitat que s’hi fa, així com també en la resta de bancs que l’integren: de teixits, de cordó umbilical i de llet materna.
 
Nota: Després de fer el recorregut per les instal·lacions, el president farà una valoració de la visita davant els mitjans de comunicació.