El CADS i el Diplocat reuneixen destacats experts europeus en l'àmbit de la seguretat alimentària

RECORDATORI: El conseller Alfred Bosch i la consellera Teresa Jordà inauguren la conferència internacional "Mengem Futur" sobre sistemes alimentaris sostenibles

L'acte tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau el proper divendres 11 d'octubre de 2019, de 9 a 14h.

query_builder   9 octubre 2019 12:58

event_note Nota de premsa

El CADS i el Diplocat reuneixen destacats experts europeus en l'àmbit de la seguretat alimentària

RECORDATORI: El conseller Alfred Bosch i la consellera Teresa Jordà inauguren la conferència internacional "Mengem Futur" sobre sistemes alimentaris sostenibles

L'acte tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau el proper divendres 11 d'octubre de 2019, de 9 a 14h.

L’any 2050, la població mundial superarà els 9.800 milions d’habitants. La FAO preveu un increment molt significatiu en la demanda d’aliments a escala global (d'un 60%), degut al creixement del nombre d’habitants, l’augment de poder adquisitiu d’àmplies capes de la població i el canvi de dieta associat a aquest increment de renda. Tot plegat, en un context en què els recursos naturals cada cop són més escassos i un canvi global està alterant el planeta. La situació ha portat moltes institucions internacionals a alertar del risc d’una crisi alimentària mundial de gran magnitud.
Atesa la rellevància d’aquesta qüestió, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) organitzen la conferència “Mengem Futur”, on destacats experts europeus en l’àmbit de la seguretat alimentària i la sostenibilitat presentaran les seves anàlisis sobre els sistemes alimentaris, els reptes que planteja el context actual i les propostes d’accions per a superar-los.

A la jornada hi participaran:
· Eeva Furman. Directora del Centre de Polítiques Ambientals de l’Institut Finlandès de Medi Ambient i Presidenta del Grup d’experts en desenvolupament sostenible de Finlàndia.
· Alberto Garrido. Catedràtic d’Economia i Política Agrària i Vicerector de Qualitat i Eficiència de la Universitat Politècnica de Madrid i membre del Grup de treball de Seguretat alimentària de l’EASAC (associació d’acadèmies científiques dels Estats Membres de la UE, Noruega i Suïssa).
· Drs KJ (Krijn) Poppe. President del Grup d’experts independents de la Comissió Europea FOOD 2030 i membre del Consell Holandès per al Medi Ambient i les Infraestructures (Rli).
· Marta G. Rivera-Ferre. Directora de la Càtedra en Agroecologia i sistemes alimentaris per a la transformació social de la Universitat de Vic i autora líder dels capítols Àrees rurals (AR5) i Seguretat alimentària (SRCCL) del Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC).
· Peter Schmidt. President de l’Observatori del Desenvolupament Sostenible del Comitè Econòmic i Social Europeu.
 
A les 9:30h tindrà lloc la inauguració de la conferència “Mengem Futur”, amb intervencions de l’Hble. Sr. Alfred Bosch, Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; l’ Hble. Sra. Teresa Jordà, Consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, la Sra. Laura Foraster, Secretària general de Diplocat, Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya i el Sr. Ramon Roca, President del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible.
 
Més informació: bit.ly/Mengem_Futur
 
 
L'entrada dels mitjans de comunicació es farà pel carrer Sant Antoni Maria Claret, 167 a partir de les 9h. Per cobrir informativament aquest acte cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat indicant-hi nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.
 
El mitjans que estiguin interessats a concertar una entrevista prèvia a la conferència amb els ponents poden posar-se en contacte amb el Consell de Diplomàcia Pública (Diplocat) enviant un correu electrònic a acuatrecasas@diplocat.cat