La consellera Teresa Jordà inaugura el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya

query_builder   11 octubre 2019 13:42

event_note Nota de premsa

La consellera Teresa Jordà inaugura el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya

En el decurs de l’esdeveniment, que se celebrarà en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, també es presentarà el programa d’activitats iniciat per l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR)

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada pel director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela,  inaugurarà aquest dissabte 12 d’octubre, a les 10.30 h, a l’Espai del Mar del Saló Nàutic, al Moll de la Fusta de Barcelona, el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya.

En el marc d’aquest esdeveniment, es presentarà l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) i el programa de mostreig que ha iniciat. També es farà balanç del model de cogestió amb els diferents comitès de Cogestió Pesquera existents a Catalunya, que parlaran de les seves experiències.

Finalment, es presentarà el logo de cogestió que s’ha dissenyat per identificar el producte i donar un valor afegit de sostenibilitat, la manera de treballar en cogestió.

La cogestió pesquera és un model de gestió impulsat pel Departament d’Agricultura que es fonamenta en l’apoderament dels actors via comitès territorials integrats per pescadors, científics, ONG i Administració. Actualment, a Catalunya, se n’han creat cinc: el de la modalitat de la Sonsera, el del peix blau de l’Empordà Nord, el de la Sèpia de les badies de Pals i Roses, el del Cranc Blau de les Terres de l’Ebre i el del pop roquer de la Catalunya Central; i és a punt de constituir-se el del pop roquer de les Terres de l’Ebre.

10:30|La consellera Jordà inaugura el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya. Espai del Mar del Saló Nàutic, Moll de la Fusta |Barcelona (Barcelona)

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, inaugurarà el I Fòrum de Cogestió Pesquera de Catalunya. En el marc d’aquest esdeveniment també es presentarà l’Institut Català de Recerca per a la Governança del Mar (ICATMAR) i el programa de mostreig que ha iniciat.