L'Oficina de Drets Civils i Polítics convoca amb caràcter extraordinari i d'urgència el Consell Assessor ampliat

query_builder   21 octubre 2019 17:28

event_note Nota de premsa

L'Oficina de Drets Civils i Polítics convoca amb caràcter extraordinari i d'urgència el Consell Assessor ampliat

L’Oficina de Drets Civils i Polítics (ODCiP) ha convocat d’urgència el consell assessor ampliat, que analitzarà les conseqüències en matèria de drets civils i polítics -llibertat d’expressió, dret de manifestació, de reunió, d’associació, de participació política i a un judici just- tant de la mateixa sentència emesa pel Tribunal Suprem el passat dilluns, 14 d’octubre, com de les reaccions que ha generat i de la resposta per part dels poders públics a aquestes reaccions de protesta. 

La reunió tindrà lloc demà dimarts, 22 d’octubre, a les 18.00h a la seu del departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda (Rambla de Catalunya 19-21, Barcelona). La sessió extraordinària serà presidida pel director de l’ODCiP, Adam Majó, i hi assistiran els membres del Consell Assessor de l’ODCiP: la periodista, Elisenda Rovira; l’acadèmica i professora, Rosa Bada; l’experta en resolució de conflictes, Sònia Andolz; l’historiador, Carles Viñas;  l’advocada, Magda Oranich; l’experta en moviments d’extrema dreta a Europa, Helena Castellà; el jurista, Andrés Garcia Berrio; i Montse Feliu, representant de l’ODCiP i secretaria del Consell Assessor. 

En aquesta sessió ampliada s’ha convidat també la presidenta de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eulàlia Pascual; el director de Fundipau, Jordi Armadans; el fotoperiodista, Jordi Borràs; entre altres representants d’entitats i organitzacions en defensa dels drets civils i polítics. 

Els mitjans gràfics que ho desitgin podran enregistrar imatges a l’inici de la reunió. A les 18.45h el director de l’ODCiP atendrà els mitjans de comunicació. 

Es prega la confirmació d’assistència abans de dimarts a les 15.00 h al correu electrònic comunicacio.veh@gencat.cat. La confirmació ha d’incloure el nom i el DNI de la persona que cobrirà l’acte.