L'Oficina de Drets Civils i Polítics debat els problemes d'accés a vot dels immigrants en el marc del cicle "El dret de participació ciutadana en els processos electorals"

query_builder   5 novembre 2019 10:29

event_note Nota de premsa

L'Oficina de Drets Civils i Polítics debat els problemes d'accés a vot dels immigrants en el marc del cicle "El dret de participació ciutadana en els processos electorals"

 

Demà dimecres, 6 de novembre, l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat (ODCiP) organitza la segona sessió del cicle de debats “El dret de participació ciutadana en els processos electorals”. Aquest cicle es desenvolupa en tres sessions que tracten les deficiències de l’actual sistema electoral amb l’objectiu de debatre sobre les mancances existents en el dret de participació ciutadana en la presa de decisions.

Aquest segon debat se centrarà en els problemes d’“Accés al dret de sufragi dels ciutadans sense passaport espanyol”, que suposa que un 15% dels catalans i catalanes (prop d’un milió de persones) quedin exclosos de les eleccions generals i de les autonòmiques. La sessió s’iniciarà a les 17.00 h i s’allargarà fins a les 19.00 h a la sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

L’obertura i la cloenda del debat anirà a càrrec del director de l’ODCiP, Adam Majó. El col·loqui comptarà amb la participació del secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós;  el regidor de Drets de Ciutadania, Participació i Justícia Global a l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra; la presidenta de SOS Racisme Catalunya, Alba Cuevas; la impulsora de la campanya “Te cedo mi voto”, Safia Elaaddam; i el periodista i escriptor argentí, Diego Arcos.  

Per tal de conèixer i entendre millor els problemes dels immigrants sense passaport en l’exercici del dret a vot, l’ODCiP ha elaborat aquest vídeo divulgatiu: https://youtu.be/NTtzU4bkit8

         

17:00|L'Oficina de Drets Civils i Polítics debat els problemes d'accés a vot dels immigrants . Sala Cotxeres del Palau Robert (pg. de Gràcia, 107)|Barcelona (Barcelonès)

El director de l’ODCiP, Adam Majó, presidirà la segona sessió del cicle de debats “El dret de participació ciutadana en els processos electorals” que se centrarà en els problemes d’“Accés al dret de sufragi dels ciutadans sense passaport espanyol”.