Signatura al Parlament d'un conveni per elaborar un diccionari de terminologia parlamentària

query_builder   7 novembre 2019 13:49

event_note Nota de premsa

Signatura al Parlament d'un conveni per elaborar un diccionari de terminologia parlamentària

El president del Parlament, Roger Torrent, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci del Centre de Terminologia Termcat, Ester Franquesa, signaran demà, divendres 8 de novembre, un conveni de col·laboració per elaborar i editar un diccionari terminològic de l’activitat parlamentària. L’acte de signatura es farà al despatx d’audiències del Parlament de Catalunya, a les 12 hores. 

El diccionari recollirà terminologia dels àmbits de l’organització i el funcionament del Parlament, i és previst que tingui prop de 400 entrades, amb denominacions en català, definicions, notes explicatives i equivalències en castellà, occità aranès, francès i anglès, i que estigui disponible en paper i en línia.

L’acte, obert a la premsa, i es retransmetrà en directe per Canal Parlament i se n’oferirà el senyal de televisió a les instal·lacions del Palau del Parlament.

Els periodistes sense acreditació habitual al Parlament n’han de demanar una a premsa@parlament.cat. A la sol·licitud hi han de constar el nom i els cognoms del professional, el número de DNI o passaport, el mitjà per al qual treballa i si és redactor, fotògraf, càmera o tècnic. El Parlament només tramitarà les peticions enviades des del correu corporatiu del mitjà.

12:00|El conseller Bosch signa un conveni per elaborar un diccionari dedicat a la terminologia parlamentària. Despatx d'Audiències del Parlament de Catalunya ( Parc de la Ciutadella, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch; el president del Parlament, Roger Torrent; i la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci del Centre de Terminologia Termcat, Ester Franquesa, signaran un conveni de col·laboració per elaborar i editar un diccionari terminològic de l’activitat parlamentària.