El president Torra lliura demà els Premis Nacionals de Comunicació 2019

query_builder   12 novembre 2019 17:31

event_note Nota de premsa

El president Torra lliura demà els Premis Nacionals de Comunicació 2019

  • El jurat ha reconegut Ramon Besa, Cinto Niqui, Jaume Alemany, Tomás Alcoverro, la sèrie Merlí, el Crític, el Grup Segre i Mediapro

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidirà demà dimecres, 13 de novembre, el lliurament del Premis Nacionals de Comunicació 2019.

La cerimònia se celebrarà a les 18:00 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L’acte serà conduït per Anna Boadas i començarà amb el parlament de la consellera Budó. A continuació, el cap del Govern i la consellera lliuraran els guardons i cadascun dels distingits pronunciarà unes paraules. El cap de l’Executiu clourà l’acte amb el seu parlament.

Els Premis Nacional de Comunicació van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.  

El jurat dels Premis ha reconegut enguany:

  • Premi Nacional de Premsa: Al periodista Ramon Besa i Camprubí per la seva “llarga i prolífica trajectòria professional en diversos mitjans”, segons destaca el jurat, “periodista esportiu diferent, referent de l’ofici pel seu caràcter independent, crític i ponderat, i la voluntat de posar-se al servei del lector”.
  • Premi Nacional de Televisió: A la sèrie Merlí de la productora Veranda, emesa inicialment per TV3. El jurat en remarca “els seus continguts i plantejaments indubtablement innovadors que han interessat tots els públics, però especialment els més joves”. També assenyala que ha estat “de les primeres grans sèries catalanes que, sense renunciar a un exigent nivell de qualitat, ha obtingut grans audiències i difusió a nivell internacional”.
  • Premi Nacional de Radiodifusió: Al periodista Cinto Niqui i Espinosa, director de L’altra ràdio, de Ràdio 4, des del 1985. Aquest programa enguany compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, essent el magazine amb més anys d’emissió de la radiodifusió catalana. El jurat en destaca que “amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l’ús i impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social”.
  • Premi Nacional de Mitjans d’Arrel Digital: Al Crític, que celebra el seu 5è aniversari i, segons el jurat, “ha aconseguit donar visibilitat a temes silenciats per grans mitjans”. “En l’època en què la premsa s’ha de reinventar per sobreviure, han creat una cooperativa per fer periodisme d’investigació, reportatges, entrevistes, articles d’opinió i anàlisi amb profunditat, sobre aspectes de l’actualitat política, econòmica o social”.
  • Premi Nacional de Comunicació de Proximitat: Al Grup Segre, que edita a les Terres de Ponent el diari Segre, gestiona també Segre Ràdio i el canal Lleida Televisió. El jurat en remarca “que des del seu naixement ha destacat per la seva vocació de proximitat amb iniciatives confluents, com la promoció de noves emissores locals de ràdio”. A més, també en ressalta la seva aposta “per mantenir una xarxa completa de corresponsals al territori i adaptació als formats digitals”.
  • Premi Nacional de Publicitat: A Jaume Alemany i Gas, director de màrqueting de Damm, “per la seva innovació, activisme de marca i compromís social, amb el qual ha aconseguit que la seva proposta comunicativa tingui alhora impacte empresarial i transcendència social”. El jurat també valora “que ha aconseguit un posicionament de marca únic i diferencial gràcies a la construcció d’un territori de comunicació consistent al llarg d’una dècada amb un to fresc i proper, vinculant-lo a valors del territori, la cultura, la gastronomia, el paisatge i la sostenibilitat de Catalunya”.

Finalment, el jurat ha decidit atorgar dues Mencions d’honor. Al periodista Tomás Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia a l’Orient Mitjà. El jurat n’ha destacat que “ha estat l’únic català que durant més de 40 anys i de forma ininterrompuda, ha treballat per explicar-nos l’Orient Mitjà. I ho ha fet sempre des del terreny, quan no hi havia tantes finestres al món i ressaltant especialment aspectes positius, com la riquesa històrica i cultural, dels seus països; fugint d’estereotips que sovint estigmatitzen la zona”. Alcoverro va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2006.

A més, el jurat també atorga menció d’honor a Mediapro, perquè “des de la seva fundació a Barcelona l’any 1994, s’ha convertit en la productora i grup empresarial català de comunicació més gran del país, i líder en el sector audiovisual europeu”. S’assenyala també que la seva activitat integra continguts, producció i distribució audiovisual arreu del món, on el grup disposa de 58 seus, en 36 països de 4 continents.

El jurat dels Premis Nacional de Comunicació està presidit en aquesta edició per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i en formen part el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria José Recoder; la presidenta del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Rosa Romà; el vicedegà de Publicitat del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Marc Elena; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; el president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, Ramon Grau; el CEO de McCann Barcelona, Enric José; el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; el president de l’Associació Catalana de Ràdio, Miquel Miralles i el Director del Grau de Periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna, Marçal Sintes. El secretari del jurat ha estat el responsable d’Informació, Arxiu i Publicacions de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, Martí Porter.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte caldrà disposar del carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà acompanyat del DNI. En cas contrari, cal acreditar-se prèviament davant aquest Gabinet de premsa enviant un correu a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.

 

 

 

18:00|Premis Nacionals de Comunicació 2019 . Palau de la Generalitat (accés per c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidirà el lliurament del Premis Nacionals de Comunicació 2019. L’acte serà conduït per Anna Boadas i començarà amb el parlament de la consellera Budó. A continuació, el cap del Govern i la consellera lliuraran els guardons i cadascun dels distingits pronunciarà unes paraules. El cap de l’Executiu clourà l’acte amb el seu parlament. També hi assistiran el secretari de Comunicació del Govern i de Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; el director general de Difusió, Jordi del Río, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte caldrà disposar del carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà acompanyat del DNI. En cas contrari, cal acreditar-se prèviament davant aquest Gabinet de premsa enviant un correu a l’adreça premsa.president@gencat.cat indicant nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa.