El president Torra encapçala demà dimecres l'acte de celebració del 30è aniversari de l'Institut Català de les Dones

query_builder   10 desembre 2019 18:09

event_note Nota de premsa

El president Torra encapçala demà dimecres l'acte de celebració del 30è aniversari de l'Institut Català de les Dones

  • Prèviament, a les 18.45 hores, el cap de l’Executiu farà una breu visita a les exposicions “30 anys de feminismes” i “Mirades a les violències masclistes arreu del món”, que es podran veure al Pati dels Tarongers
  • L’acte es farà al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a les 19.00 hores

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; del conseller d’Interior, Miquel Buch; de la consellera de Justícia, Ester Capella; i del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, encapçalarà demà dimecres l’acte commemoratiu del 30è aniversari de l’Institut Català de les Dones (ICD), que tindrà lloc a les 19.00 hores al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Amb el títol “Encerts, límits i reptes de 30 anys de polítiques d’igualtat a Catalunya”, l’acte consistirà en un diàleg entre la primera presidenta de l’ICD, Joaquima Alemany, i l’actual, Laura Martínez, que analitzaran les aportacions de la institució durant aquests 30 anys. A continuació, també conversaran l’experta en història de l’ICD i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019, Marta Pessarrodona, i l’acadèmica de la UAB, Sara Moreno. A través del seu diàleg abordaran les polítiques d’igualtat que hi ha en l'actualitat. El parlament del cap de l’Executiu clourà l’acte.

Prèviament, a les 18.45 hores, el president Torra farà una breu visita a les exposicions “30 anys de feminismes” i “Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món”, que estaran exposades al Pati dels Tarongers.

L’exposició “30 anys de feminismes” s’ha creat en el marc del 30è aniversari de l’ICD i recull alguns cartells realitzats durant aquests 30 anys en les diades del 8 de març i el 25 de novembre. Aquesta exposició ha estat comissionada per l’ICD i dissenyada per Emma Termes.

Pel que fa a “Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món”, aquesta mostra realitza un recorregut a través del treball de diverses dones fotoperiodistes i la seva visió particular de la vida de les dones i les violències que pateixen arreu del món. L’exposició ha estat comissariada per la fotògrafa Patricia Bobillo Rodríguez i s’incorporarà al catàleg de l’ICD com un recurs itinerant per tal que es puguin treballar les violències masclistes des d’una visió intercultural.

Nota: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte han de presentar el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, cal acreditar-se davant d’aquest Gabinet, enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat

18:45|30è aniversari de l'Institut Català de les Dones. Palau de la Generalitat (accés per c. de Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; del conseller d’Interior, Miquel Buch; de la consellera de Justícia, Ester Capella; i del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, encapçalarà la commemoració del 30è aniversari de l’Institut Català de les Dones (ICD). L’acte, que començarà a les 19.00 hores, consistirà en un diàleg entre la primera presidenta de l’ICD, Joaquima Alemany, i l’actual, Laura Martínez, que analitzaran les aportacions de la institució durant aquests 30 anys. A continuació, també conversaran l’experta en història de l’ICD i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019, Marta Pessarrodona, i l’acadèmica de la UAB, Sara Moreno. A través del seu diàleg abordaran les polítiques generals d’igualtat. El parlament del cap de l’Executiu clourà l’acte.
Prèviament, a les 18.45 hores, el president Torra farà una breu visita a les exposicions “30 anys de feminismes” i “Fotoperiodistes. Mirades a les violències masclistes arreu del món”, que estaran exposades al Pati dels Tarongers. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez; la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez; la secretària d'Hisenda, Marta Espasa; la directora general d'Igualtat, Mireia Matala; directora general de Societat Digital, Joana Barbany; el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès; i la directora general de Planificació en Salut, Pilar Saura, assistiran a l'acte.

Nota: Els mitjans que vulguin cobrir l'acte han de presentar el carnet de premsa del Palau o bé el carnet del mitjà, acompanyat del DNI. En cas de no disposar de cap d’aquests documents, cal acreditar-se davant d’aquest Gabinet, enviant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat