Visita comentada a l'exposició "Hereves de les ruïnes. República Centreafricana" a càrrec del fotògraf Pablo Tosco

query_builder   10 gener 2020 14:12

event_note Nota de premsa

Visita comentada a l'exposició "Hereves de les ruïnes. República Centreafricana" a càrrec del fotògraf Pablo Tosco


 

Dimarts 14 de gener a les 17.30h, el fotògraf d'Oxfam Intermón Pablo Tosco, autor de l'exposició "Hereves de les ruïnes. República Centreafricana", realitzarà una visita comentada a la mostra, que s'exposa fins a l'1 de febrer a l'Espai Santa Caterina.

"Hereves de les ruïnes" és un recorregut fotogràfic i audiovisual a través de les històries de dones que lluiten contra l'horror de la guerra. Desplaçament forçat, abusos, violacions, pèrdua de familiars i veïns, la destrucció dels seus mitjans de vida, les seves terres i habitatges, són alguns dels drames que fan front aquestes dones que descriuen la tragèdia però no l'expliquen completament. Per això a les fotografies se sumen tres testimonis en vídeo on la Muriel, la Celine i la Jean posen paraules al terror viscut i expliquen com la seva capacitat de resiliència els permet dia a dia reconstruir les seves vides.

La República Centreafricana ha encadenat crisis successives durant anys que l'han deixat debilitada i amb enormes necessitats humanitàries. Les dones han perdut familiars, marits, fills, filles, pares i mares i s'han vist obligades a quedar-se al càrrec de la resta de la família. Moltes han estat víctimes d'abusos sexuals. Tot i això, segueixen endavant. Aquesta exposició recorre algunes de les seves vides.

Hi assistiran el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; el director dels Serveis Territorials de Justícia, Jordi Martinoy, i la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta.

 

17:30|Visita comentada a l'exposició "Hereves de les ruïnes. República Centreafricana" . Espai Santa Caterina ( ptge. d'Aristides Maillol, s/n)|Girona (Gironès)

El director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; el director dels Serveis Territorials de Justícia, Jordi Martinoy; i la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, assistiran a la visita comentada a l'exposició "Hereves de les ruïnes. República Centreafricana" a càrrec del fotògraf Pablo Tosco.