Treball impulsa l'accés al mercat laboral ordinari de persones amb discapacitat intel·lectual a través d'una iniciativa per acreditar els seus coneixements professionals

Un programa pioner amb dos CET de Cardedeu i Vic certifica la competència de 19 persones amb discapacitat intel·lectual dels sectors de la jardineria i la neteja

query_builder   15 gener 2020 13:31

event_note Nota de premsa

Treball impulsa l'accés al mercat laboral ordinari de persones amb discapacitat intel·lectual a través d'una iniciativa per acreditar els seus coneixements professionals

Un programa pioner amb dos CET de Cardedeu i Vic certifica la competència de 19 persones amb discapacitat intel·lectual dels sectors de la jardineria i la neteja

El conseller Chakir el Homrani presidirà demà dijous a les 16:30h el lliurament dels certificats de professionalitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, presidirà demà dijous el lliurament dels certificats de professionalitats a 19 persones amb discapacitat intel·lectual que han participat en un programa pioner per acreditar els seus coneixements i afavorir l’accés al mercat de treball ordinari.

 

La iniciativa ha estat liderada i coordinada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha estat desenvolupada conjuntament entre el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), les entitats representatives de les persones amb discapacitat intel·lectual (DINCAT, Associació Empresarial d’Economia Social, AMMFEINA i Associació APRENEM) i la patronal Pimec.

 

Les 19 persones amb discapacitat intel·lectual que rebran els certificats de professionalitat són treballadors/es en els àmbits de la jardineria i la neteja dels Centres Especials de Treball de la Fundació Viver de Bell-lloc (Cardedeu) i l’Associació de Sant Tomàs Pro-Persones amb Retard Mental (Vic).

 

El procediment d’acreditació de les competències professionals s’ha fet tenint en compte la seva experiència professional i sense modificar el nivell d’exigència i rigorositat per no devaluar el procediment. Les comissions avaluadores han estat formades per professionals que treballen directament amb el col·lectiu i professionals dels àmbits de la jardineria i la neteja.

 

El resultat obtingut significa un pas d’enorme rellevància social ja que permet a les persones amb experiència laboral i/o formació no formal tenir una titulació que els facilitarà la incorporació al mercat laboral ordinari. Es tracta de la primera experiència d’aquestes característiques amb persones treballadores amb discapacitat intel·lectual que es fa a Catalunya

 

Nova convocatòria per a aquest any

 

L’èxit d’aquesta primera prova pilot ha dut el Departament a renovar l’acord amb Dincat, i AMMFEINA per desenvolupar un nou procediment d’avaluació i acreditació de competències professionals amb les mateixes qualificacions professionals.

 

En aquesta nova convocatòria hi participaran 64 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental que també es dediquen a tasques de jardineria i neteja.

16:30|El conseller El Homrani entrega els Certificats de Professionalitat d'experiència pionera en acreditació de competències amb persones amb discapacitat intel·lectual. Sala Actes PIMEC (c. Viladomat, 174)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, lliurarà els Certificats de Professionalitat d’experiència pionera en acreditació de competències amb persones amb discapacitat intel·lectual.