Sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) al Palau de Pedralbes

El conseller Alfred Bosch intervindrà a l'obertura de la trobada de l'assemblea, que agrupa representants locals i regionals de la UE i dels seus socis al Mediterrani

query_builder   21 gener 2020 12:52

event_note Nota de premsa

Sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) al Palau de Pedralbes

El conseller Alfred Bosch intervindrà a l'obertura de la trobada de l'assemblea, que agrupa representants locals i regionals de la UE i dels seus socis al Mediterrani

L’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) celebra aquesta setmana la seva sessió plenària anual a Barcelona, entre els dies 22 i 23 de gener, en la qual adoptarà el pla d’acció per al proper mandat, així com el calendari d’activitats per aquest 2020 i les temàtiques dels informes que es treballaran enguany.

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, intervindrà a l'obertura d’aquesta sessió, que serà l’onzena que duu a terme l’organisme. Serà a partir de les 9 h al Palau de Pedralbes, seu de la Unió per la Mediterrània. A l'obertura de la sessió també hi assistirà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel; així com els copresidents d'ARLEM: Karl-Heinz Lambertz, president del Comitè Europeu de les Regions, i Mohamed Boudra, alcalde d'Al Hoceima, al Marroc.

Després de la benvinguda a la sessió plenària, ARLEM adoptarà dos informes treballats per l’assemblea. Per una banda, un sobre integració regional a la Mediterrània i el paper que hi tenen els actors locals i regionals; i, per l’altra banda, un sobre economia blava a la regió.

L’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) és una assemblea de representants locals i regionals de la Unió Europea i dels seus socis de les tres ribes del Mediterrani creada el 2010 pel Comitè Europeu de les Regions i diferents assemblees territorials per representar políticament les seves autoritats locals i regionals, mantenir diàleg polític i promoure la cooperació regional. Formen part de l’ARLEM un total de 80 membres, la meitat de la Unió Europea i l’altra meitat, dels seus socis mediterranis, que comprenen Egipte, Turquia, Algèria, el Marroc, Síria (actualment suspesa), Tunis, Albània, Bòsnia i Hercegovina, Israel, Jordània, el Líban, Mauritània, Palestina, Mònaco i Montenegro.

Per cobrir informativament aquest acte cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat indicant-hi nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.

09:00|El conseller Bosch intervé a l'obertura de la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània. Palau de Pedralbes ( av. Diagonal, 686)|Barcelona (Barcelonès)

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, intervindrà a l'obertura la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM), que se celebrarà al Palau de Pedralbes de Barcelona, seu de la Unió per la Mediterrània. En l'onzena edició d'aquesta reunió, els membres d'ARLEM adoptaran el pla d'acció per al proper mandat i el calendari d'activitats d'aquest 2020. A l'obertura de la sessió també hi assistirà l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel; així com els copresidents d'ARLEM: Karl-Heinz Lambertz, president del Comitè Europeu de les Regions, i Mohamed Boudra, alcalde d'Al Hoceima, al Marroc.