Presentació de la nova exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya: 'Art Primer. Artistes de la prehistòria'

query_builder   4 febrer 2020 12:30

event_note Nota de premsa

Presentació de la nova exposició del Museu d'Arqueologia de Catalunya: 'Art Primer. Artistes de la prehistòria'

Demà dimecres 5 de febrer, a les 12 hores, es presenta als mitjans de comunicació la nova aposta expositiva del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) “Art Primer. Artistes de la prehistòria”.

L'exposició proposa un viatge al passat de més de 50.000 anys, a la recerca dels orígens de l'art. Alhora, explica també l'art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys.

Organitzada com a cloenda del 20è aniversari de la declaració de l'Art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO, l'exposició presenta dos-cents cinquanta objectes únics de la prehistòria europea, procedents de 20 museus i institucions catalans, francesos i de l'estat espanyol, entre els quals destaca una selecció dels calcs de pintures rupestres conservats al MAC.

La roda de premsa tindrà lloc al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona i anirà a càrrec del director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, i dels comissaris de l'exposició, Inès Domínguez (ICREA, Universitat de Barcelona) i Antoni Palomo, conservador de les col·leccions de prehistòria del Museu.

La inauguració de l’exposició se celebrarà l’endemà dijous 6 de febrer, a les 19 hores, i anirà a càrrec de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, del director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, i dels comissaris de l'exposició.