Presentació d'una troballa arqueològica excepcional de fa 15.000 anys a la Cova de la Font Major, a l'Espluga de Francolí

query_builder   5 febrer 2020 12:04

event_note Nota de premsa

Presentació d'una troballa arqueològica excepcional de fa 15.000 anys a la Cova de la Font Major, a l'Espluga de Francolí

  • L’acte estarà presidit per la consellera Vilallonga

Divendres 7 de febrer, a les 17.30 hores, es presenta als mitjans de comunicació la descoberta d’una troballa paleolítica a la Cova de la Font Major, a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). La troballa és excepcional i marcarà una fita en la història de l’arqueologia catalana.

 

La presentació anirà a càrrec de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal; del director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Robert Sala; i del director del projecte de recerca sobre la Cova de la Font Major i autor de la troballa, Josep Maria Vergès.

 

Després de la presentació als mitjans, a les 19 hores, es farà un acte obert al públic per donar a conèixer la troballa. Aquest acte anirà a càrrec de l’historiador espluguí Antoni Carreras, dels arqueòlegs i investigadors de l’IPHES i també comptarà amb la participació d’investigadors del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA).

17:30|La consellera Vilallonga assisteix a la presentació d'una troballa de fa 15.000 anys a la Cova de la Font. Cova de la Font Major|L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, assistirà a la presentació de la descoberta d’una troballa excepcional de fa 15.000 anys a la Cova de la Font, a l’Espluga de Francolí. L'acompanyarà el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris.