El president Torra encapçala demà, divendres, la signatura de l'Acord nacional per a l'Agenda 2030

query_builder   20 febrer 2020 09:47

settings_input_antenna Convocatòria

El president Torra encapçala demà, divendres, la signatura de l'Acord nacional per a l'Agenda 2030

 

  • Una trentena d’organitzacions s’adhereixen a aquest pacte de país per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

  • El vicepresident Aragonès obrirà l’acte, que se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau, i que comptarà també amb la participació del conseller Bosch

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà demà divendres, 21 de febrer, la signatura de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, un pacte de país que suposa el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, que treballarà per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, obrirà aquest acte, que començarà a les 10.00 hores, al Recinte Modernista de Sant Pau, i que també comptarà amb la participació del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.

Una trentena d’organitzacions s’han adherit a aquest Acord, provat pel Govern en compliment de la Moció 20/XII del Parlament de Catalunya.

Després de la presentació de l’Aliança Catalunya 2030 a càrrec del vicepresident Aragonès, l’acte continuarà amb un diàleg sobre els reptes per a una Catalunya sostenible, amb el títol  “Transformar Catalunya, millorar el món”, on participaran tres consellers del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social. El debat serà moderat pel meteoròleg Tomàs Molina.

Tot seguit, el director del CADS, Arnau Queralt, presentarà els objectius de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, i representants de diferents organitzacions catalanes compromeses amb l’assoliment dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) llegiran el document.

Al voltant de les 11.00 hores, tindrà lloc la signatura del document per part dels representants de més de 25 entitats de l’àmbit social, empresarial, cultural, universitari i mediambiental de Catalunya. Aquesta trentena d’organitzacions formaran el nucli de l’Aliança 2030, a la qual es podran adherir totes aquelles entitats del país que aportin els seus compromisos amb els ODS.

L’acte finalitzarà amb la intervenció del conseller Bosch, i el president Torra pronunciarà el parlament de cloenda.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat indicant-hi nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.

 

10:00|Signatura de l'Acord nacional per a l'Agenda 2030. Recinte Modernista de Sant Pau|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà la signatura de l’Acord nacional per a l’Agenda 2030, un pacte de país que suposa el tret de sortida de l’Aliança Catalunya 2030, que treballarà per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, obrirà l'acte, que també comptarà amb la participació del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch. Al voltant de les 11.00 hores, tindrà lloc la signatura del document per part dels representants de més de 25 entitats de l'àmbit social, empresarial, cultural, universitari i mediambiental de Catalunya. El president Torra pronunciarà el parlament de cloenda. La secretària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell Porta; el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt; la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Laura Martínez, també assistiran a l'acte.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte cal acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu electrònic a comunicacio.exteriors@gencat.cat indicant-hi nom, cognoms, DNI i mitjà per al qual es treballa.