El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, presenta el llibre 'Albergs amb història'

query_builder   21 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, presenta el llibre 'Albergs amb història'

L'acte, que es farà a l'alberg catalogat Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, comptarà amb la presència de l'historiador Oriol Junqueras
El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, presentarà demà el llibre ‘Albergs amb història’. Ho farà acompanyat de Julià Fernàndez, director general de l’Agència Catalana de la Joventut, i de l’historiador Oriol Junqueras. L’acte es farà en l’alberg modernista de Mare de Déu de Montserrat de Barcelona, un dels establiments emblemàtics recollits en el llibre que està catalogat com a Patrimoni Cultural Europeu.
El llibre recull la història, l’arquitectura i diverses dades d’interès de 30 establiments de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) que constitueixen un llegat de gran valor cultural i artístic. L'obra, àmpliament il·lustrada amb fotos a color, proposa un recorregut, a través dels albergs, per la variada geografia de Catalunya, des dels Pirineus fins al delta de l’Ebre, i per la seva història, que va des de la baixa edat mitjana als temps moderns, passant pel noucentisme i el modernisme.

19:30|.Alberg Mare de Déu de Montserrat (c. Mare de Déu del Coll, 41-51)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, presentarà el llibre 'Albergs amb història' acompanyat de l'historiador Oriol Junqueras.