El president Torra visita demà, dimecres, el Barcelona Supercomputing Center

query_builder   25 febrer 2020 12:44

event_note Nota de premsa

El president Torra visita demà, dimecres, el Barcelona Supercomputing Center

  • A finals d’enguany, s’hi començarà a instal·lar el MareNostrum 5, un dels grans superordinadors europeus, on la Comissió Europea invertirà més de 100 milions d’euros

 

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà demà, dimecres 26 de febrer,  el Barcelona Supercomputing Center (BSC)- Centre Nacional de Supercomputació, on  a finals d’enguany s’hi començarà a instal·lar el MareNostrum 5, un dels grans superordinadors europeus.

El cap de l’Executiu arribarà a les 9.00 hores, a la Torre Girona, l’edifici on està ubicat el MareNostrum. Acompanyat del director del BSC, Mateu Valero, i del director associat de l’organisme, Josep Maria Martorell, el cap de l’Executiu farà un recorregut per les instal·lacions del MareNostrum per conèixer el funcionament i l’estat de les obres. El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, i el secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, també hi seran presents.

En finalitzar, hi haurà una valoració de la visita per part de Mateu Valero i del president Torra.

El BSC disposa d’una plantilla de 700 treballadors i en l’actualitat és la seu de diferents infraestructures de computació d’altes prestacions al servei dels investigadors de tota Europa, la més emblemàtica de les quals és el superordinador MareNostrum.

 

El MareNostrum 5

El MareNostrum 5 formarà part de la primera generació de supercomputadors impulsats i co-finançats per la Comissió Europea, amb una aportació de 110 milions d’euros, la meitat del total. Es tracta de la inversió més gran en ciència que la CE ha fet mai a Espanya. La resta de la inversió anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i els estats que van donar suport a la candidatura: Portugal, Turquia i Croàcia.

El MareNostrum 5 s’anirà instal·lant progressivament, i quan estigui acabat tindrà una potència prop de quinze vegades superior a la del MareNostrum 4.

09:00|Visita al SuperComputing Center de Barcelona. c. Jordi Girona, 31|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà el Barcelona Supercomputing Center (BSC)- Centre Nacional de Supercomputació, acompanyat del rector de la UPC, Francesc Torres;  el director del BSC, Mateu Valero; el director associat de l’organisme, Josep Maria Martorell, i el secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau. En finalitzar la visita, el cap de l'Executiu i el director del BSC faran un breu parlament.