Divendres, 6 de març, a les 12.30 hores, a la Sala Polivalent de Solsona

Solsona acull la presentació de la sisena edició de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

query_builder   4 març 2020 13:52

event_note Nota de premsa

Divendres, 6 de març, a les 12.30 hores, a la Sala Polivalent de Solsona

Solsona acull la presentació de la sisena edició de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits tornen a organitzar la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”. Com en l’edició anterior, la campanya es realitzarà durant tot el mes de març amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de donacions.
Els Bombers t'acompanyen a donar sang

Aquesta nova edició viurà la seva inauguració oficial divendres dia 6 a Solsona. L’acte de presentació serà a les 12.30 hores a la Sala Polivalent de Solsona (carrer Antoni Gaudí núm 2) i comptarà amb la presència de la regidora de Salut de Solsona, Judit Gisbert, el Director Territorial d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes; la responsable de donació del Banc de Sang i Teixits, Dra. Núria Vilanova; el caporal dels Bombers de la Generalitat i coordinador de Bombers amb Cor, Xavi Casas; i el president de l’Associació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars.

Durant tot el divendres, la Sala Polivalent de Solsona acollirà els donants en la campanya de donació del municipi, que comptarà amb la participació del seu parc de Bombers, que oferiran exhibicions i activitats a tots els públics.

En aquest sentit, a partir de les 11 hores, els Bombers de la Generalitat realitzaran un exercici on simularan un incendi en un habitatge que causarà víctimes múltiples. Aquestes víctimes són persones d’un grup musical que han quedat atrapades pel fum i el foc quan assajaven. L’incendi s’ha produït a la planta baixa de l’edifici, i elles están assajant al primer pis.

La pràctrica, que té prevista una durada d’1 hora i mitja, tindrà lloc a la mateixa Sala Polivalent de Solsona. Organitzada per membres dels Bombers de la Generalitat del parc de Solsona, compta també amb la participació dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local i del Sistema d’Emergències Mèdiques.

I a la tarda, a partir de les 17 hores,  està prevista una pràctica d’excarceració que es realitzarà a un descampat al costat de la Sala Polivalent. Els efectius dels Bombers de la Generalitat rescataran una persona atrapada a l’interior d’un turisme.