(S'AJORNEN ELS ACTES PREVISTOS A MONTGAI I S'ANUL·LA LA PRESÈNCIA DEL PRESIDENT A L'ACTE DEL MUSEU DE LLEIDA AMB MOTIU DE LA REUNIÓ DEL COMITÈ TÈCNIC PROCICAT)

query_builder   10 març 2020 12:16

event_note Nota de premsa

(S'AJORNEN ELS ACTES PREVISTOS A MONTGAI I S'ANUL·LA LA PRESÈNCIA DEL PRESIDENT A L'ACTE DEL MUSEU DE LLEIDA AMB MOTIU DE LA REUNIÓ DEL COMITÈ TÈCNIC PROCICAT)

El president Torra inaugura diverses actuacions del Pla de Barris a Montgai i encapçala l'acte de presentació del dipòsit de la col·lecció Gelonch al Museu de Lleida

  • En el marc de la visita a terres lleidatanes, el cap del Govern anirà també a Butsènit, on s’han rehabilitat les pintures barroques descobertes a l’església del municipi
  •  La col·lecció d’Antoni Gelonch, una de les més importants per la seva qualitat, comprèn un miler de gravats des del segle XV i fins a l’actualitat

 


El president de la Generalitat, Quim Torra, es desplaçarà demà dimecres, 11 de març, a les comarques lleidatanes per inaugurar diversos equipaments inclosos en el programa Pla de Barris, a Montgai; visitar les pintures barroques descobertes i recentment rehabilitades a Butsènit, i  encapçalar l’acte de presentació del dipòsit de la col·lecció de gravats d’Antoni Gelonch Viladegut al Museu de Lleida.

Quim Torra, acompanyat del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, començarà la seva agenda a terres lleidatanes a les 9.50 hores, a l’església Mare de Déu de l’Assumpció de Butsènit. El cap del Govern visitarà les pintures barroques recentment rehabilitades, que es varen descobrir arran de les obres de millora efectuades en aquest recinte eclesiàstic. Es tracta d’unes pintures murals que no són habituals a la plana de Lleida, datades l’any 1761 i d’autor desconegut. L’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, i l’alcalde pedani de Butsènit, Jaume Escolà, explicaran al president les actuacions fetes entorn de la troballa.

El Pla de Barris del Govern inverteix 2 milions d’euros a Montgai

Tot seguit, el president es desplaçarà a Montgai, on inaugurarà diverses actuacions realitzades en el  marc del Pla de Barris del Govern, i que han suposat una inversió de prop de 2 milions d’euros. Entre altres, s’hi ha fet vàries intervencions en places i carrers del municipi per regenerar l’espai urbà, així com també en diverses edificacions per revertir el procés de degradació d’aquestes, i  la construcció de nous equipaments culturals i socials i la rehabilitació d’alguns dels ja existents.  

Així, a les 10.30 hores, el president inaugurarà el Pavelló multifuncional del municipi; a continuació, visitarà l’Ajuntament de Montgai, on signarà el llibre d’honor, i, tot seguit, es traslladarà al complex La Fassina, per tal d’inaugurar aquest equipament, que inclou un Centre de Serveis per a la Gent Gran. A l’entrada d’aquest centre tindran lloc els parlaments inaugurals a càrrec de l’alcalde i del president Torra. L’estada a Montgai finalitzarà amb la visita a l’espai cultural Lo Carreró.

La Llei de Barris, aprovada el 2004, va crear el “Fons de foment del Programa de barris” per tal d’ajudar a finançar la rehabilitació integral de barris i àrees urbanes que pateixen algun procés de regressió urbanística. Les set convocatòries d’aquests ajuts que s’han fet fins ara han permès intervenir en 143 barris situats en 117 municipis.

Col·lecció Gelonch al Museu de Lleida

A les 12.30 hores, el president Torra arribarà al Museu de Lleida, on encapçalarà l’acte de presentació del dipòsit de la col·lecció de gravats d’Antoni Gelonch Viladegut al Museu de Lleida. Aquesta col·lecció, de gran qualitat, està formada per 987 obres que comprenen des del segle XV fins a l’actualitat, i conté exemples de les principals escoles, tècniques i vocabularis, d’autors significatius i rellevants no només en el món del gravat sinó també dins de la història de l’art.

Després de visitar una mostra de la col·lecció dipositada, hi haurà intervencions del director del Museu de Lleida, Josep Giralt; del propietari de la col·lecció, Antoni Gelonch; de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i del president Torra, que clourà l’acte. També hi seran presents la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president del Consell comarcal del Segrià, David Massot, entre altres autoritats.

 

Nota: Per cobrir informativament l’acte de presentació al Museu de Lleida cal acreditar-se enviant un correu a mdelcampo@museudelleida.cat