El president Torra encapçalarà demà, dimecres, el Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

query_builder   12 maig 2020 11:50

event_note Nota de premsa

El president Torra encapçalarà demà, dimecres, el Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

  • El integrants del Pacte aprovaran el document final que recollirà les accions proposades per fer de la innovació l’eix vertebrador de les futures polítiques del Govern, que ens situï en valors comparables als dels països capdavanters
  • La reunió, que serà via telemàtica, comptarà amb la participació de la consellera Àngels Chacón i dels representants de l’àmbit de recerca i innovació, teixit social i empresarial i món universitari que formen part del Plenari 
  • La intervenció del president serà distribuïda posteriorment mitjançant l'FTP de TV3 i també per Collserola i FORTA


El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçalarà demà dimecres, 13 de maig,  la reunió del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), que aprovarà  el document final dels treballs d’aquest organisme, duts a terme durant l’any del seu funcionament. Aquest acord, que es lliurarà al Govern, recull les futures polítiques públiques que han de fer de Catalunya un país capdavanter en innovació i preparat per fer front a situacions com les derivades de la Covid-19.

La reunió, que serà via telemàtica, començarà a les 11.30 hores. Un cop finalitzada, es distribuirà la intervenció del president.

El PN@SC va néixer amb la voluntat d’impulsar una estratègia compartida entre el sistema d’universitats i recerca i l’àmbit de l’economia productiva, que fes possible  una societat més basada en el coneixement. L’objectiu és situar el percentatge d’activitat econòmica basada en la innovació en valors comparables als de països capdavanters.

Liderat pel Departament d’Empresa i Coneixement, el Pacte compta amb la participació dels representants del sistema d’educació superior, l’àmbit de recerca i innovació, i el teixit social i empresarial. I hi participen també els departaments d’Educació, Salut, Economia i Hisenda, Polítiques Digitals i Administració Pública, Agricultura, Territori i Sostenibilitat, Cultura i Treball; així com representants del món local i regional i de les vegueries.

El Pacte s’estructura al voltant de set eixos i grups de treball, en base als quals s’han  dissenyat i acordat les accions que s’hauran d’implementar.

Nota: Degut a la situació excepcional que viu el país originada per la COVID-19, i seguint les recomanacions que indiquen les autoritats sanitàries, no es podrà fer el mut de les reunions.

La intervenció del president es distribuirà posteriorment mitjançant el servidor FTP de TV3, i també es penjarà a Collserola i Forta. Per a informació tècnica, podeu contactar amb producció d’informatius de TV3, al telèfon 93 499 96 00. Des d’aquest Gabinet de premsa s’informarà quan estigui disponible el vídeo.

 

11:30|Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. Palau de la Generalitat (Plaça de Sant Jaume, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçalarà la reunió del Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), que aprovarà el document final dels treballs d’aquest organisme, duts a terme durant l’any del seu funcionament. Aquest acord, que es lliurarà al Govern, recull les futures polítiques públiques que han de fer de Catalunya un país capdavanter en innovació i preparat per fer front a situacions com les derivades de la Covid-19.

Nota: Degut a la situació excepcional que viu el país originada per la COVID-19, i seguint les recomanacions que indiquen les autoritats sanitàries, no es podrà fer el mut de les reunions.

La intervenció del president es distribuirà posteriorment mitjançant el servidor FTP de TV3, i també es penjarà a Collserola i Forta. Per a informació tècnica, podeu contactar amb producció d’informatius de TV3, al telèfon 93 499 96 00. Des d’aquest Gabinet de premsa s’informarà quan estigui disponible el vídeo.