El president Quim Torra encapçalarà demà, dimecres, l'acte institucional de l'Hèsta d'Aran, a Vielha

query_builder   16 juny 2020 16:41

event_note Nota de premsa

El president Quim Torra encapçalarà demà, dimecres, l'acte institucional de l'Hèsta d'Aran, a Vielha

  • La Diada Nacional commemora la restitució del Conselh Generau d’Aran el 1991 
  • En el decurs de la cerimònia es farà també un reconeixement als professionals que han estat al capdavant dels serveis essencials durant la crisi sanitària i un minut de silenci en memòria de les víctimes

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà demà dimecres, 17 de juny, l’acte institucional de l’Hèsta d’Aran, que commemora la restitució del Conselh Generau l’any 1991. El cap de l’Executiu, juntament amb el síndic d’Aran, Francés X. Boya, participarà en aquesta cerimònia, en el decurs de la qual es farà un reconeixement als professionals que han estat al capdavant dels serveis essencials durant la crisi sanitària, així com també es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19 a l’Aran.

La celebració de la Diada Nacional de la Vall d’Aran començarà a les 12.00 hores, i tindrà lloc al Santuari de Mijaran. En el decurs de l’acte, hi haurà parlaments del síndic i del president Torra.

Hi assistiran també el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé; l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.


Nota
: Per qüestions d’aforament i com a mesura de prevenció davant la Covid-19, els mitjans interessats en assistir-hi caldrà que ho comuniquin prèviament enviant un correu a l’adreça : comunicacion@ara.org

 TV3 i TV Lleida retransmetran l’acte en directe. TV3 facilitarà posteriorment les imatges mitjançant un FTP. Des d’aquest Gabinet de premsa informarem quan estiguin disponibles.

 

12:00|Acte institucional de l'Hèsta d'Aran. Santuari de Mijaran|Vielha e Mijaran (Val d'Aran)

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà  l’acte institucional de l’Hèsta d’Aran, que commemora la restitució del Conselh Generau l’any 1991. El cap de l’Executiu, juntament amb el síndic d’Aran, Francés X. Boya, participarà en aquesta cerimònia, en el decurs de la qual es farà un reconeixement als professionals que han estat al capdavant dels serveis essencials durant la crisi sanitària, així com també es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de la Covid-19 a l’Aran. L'acte comptarà amb parlaments del síndic i del president Torra.

Hi assistiran també el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé; l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.


Nota
Per qüestions d’aforament i com a mesura de prevenció davant la Covid-19, els mitjans interessats en assistir-hi caldrà que ho comuniquin prèviament enviant un correu a l’adreça : comunicacion@aran.org

TV3 i TV Lleida retransmetran l’acte en directe. TV3 facilitarà posteriorment les imatges mitjançant un FTP. Des d’aquest Gabinet de premsa informarem quan estiguin disponibles.