El president Torra visita dilluns la seu d'Eurecat a Cerdanyola del Vallès

query_builder   26 juny 2020 18:39

event_note Nota de premsa

El president Torra visita dilluns la seu d'Eurecat a Cerdanyola del Vallès

  • Aquesta entitat ha posat les seves instal·lacions i el seu equip al servei de la recerca i la innovació en la lluita contra la Covid-19
  • El centre del Vallès ha impulsat la mascareta reutilitzable i reconfigurable Aleu

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà dilluns 29 de juny a les 11h la seu d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, per tal de conèixer de primera mà la tasca d’aquest centre tecnològic en recerca i innovació. Eurecat ha posat les seves instal·lacions i el seu equip al servei d’empreses i entitats per tal de combatre la Covid-19 i ha participat en nombrosos projectes internacionals destinats, entre d’altres, a la lluita contra pandèmies mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals i Intel·ligència Artificial, el desenvolupament de respiradors, l’acceleració dels processos d’obtenció de vacunes i fàrmacs contra la Covid-19 o els assajos per comprovar l’eficàcia de les mascaretes contra el coronavirus, entre d’altres.

Concretament, el centre d’Eurecat de Cerdanyola participa en el procés de disseny i producció de la mascareta Aleu, que és reutilitzable i reconfigurable mitjançant filtres que permeten aconseguir els graus FPP2 i FPP3 de protecció enfront el coronavirus. El seu nom s’ha triat en honor a la doctora Dolors Aleu, primera dona Llicenciada en Medicina de l’estat espanyol.

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.

Eurecat disposa d’instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca. Participa en 160 grans projectes consorciats d’R+D+i a Catalunya, l’estat espanyol i  a nivell internacional d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off.

Acompanyaran el president de la Generalitat, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordon; la directora general d’Indústria, Maite Villarroya; el president d’Eurecat, Xavier Torra; el director general corporatiu i d’operacions, Xavier López, i el director general de negoci, Miquel Rey.

Donades les limitacions d’espai dels interiors del centre tecnològic i, per tal de mantenir les distàncies de seguretat, NOMÉS PODRAN SEGUIR LA VISITA DINS DE LES INSTAL·LACIONS D’EURECAT ELS MITJANS GRÀFICS (càmeres de televisió i fotografia). Les imatges s’hauran de prendre per torns. Els mitjans de comunicació que desitgin cobrir la visita cal que s’acreditin prèviament enviant un mail a premsa@eurecat.org

 

11:00|Visita a Eurecat . Avinguda Universitat Autònoma, 23|Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental)

El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà la seu d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès, per tal de conèixer de primera mà la tasca d’aquest centre tecnològic en recerca i innovació. Eurecat ha posat les seves instal·lacions i el seu equip al servei d’empreses i entitats per tal de combatre la Covid-19 participant en projectes internacionals destinats a la lluita contra pandèmies mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals i intel·ligència artificial, el desenvolupament de respiradors, o l’acceleració dels processos d’obtenció de vacunes i fàrmacs, entre d'altres.

Acompanyaran el president de la Generalitat, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Cordon; la directora general d’Indústria, Maite Villarroya; el president d’Eurecat, Xavier Torra; el director general corporatiu i d’operacions, Xavier López, i el director general de negoci, Miquel Rey.

Donades les limitacions d’espai dels interiors del centre tecnològic i, per tal de mantenir les distàncies de seguretat, NOMÉS PODRAN SEGUIR LA VISITA DINS DE LES INSTAL·LACIONS D’EURECAT ELS MITJANS GRÀFICS (càmeres de televisió i fotografia). Les imatges s’hauran de prendre per torns. Els mitjans de comunicació que desitgin cobrir la visita cal que s’acreditin prèviament enviant un mail a premsa@eurecat.org