Presentació del primer observatori epidemiològic de Catalunya basat en tecnologies digitals avançades

query_builder   15 juliol 2020 11:00

event_note Nota de premsa

Presentació del primer observatori epidemiològic de Catalunya basat en tecnologies digitals avançades

Demà dijous, 16 de juliol, a les 13:30h, es presentarà en roda de premsa el projecte per crear un observatori epidemiològic basat en tecnologies digitals avançades. Basat en Big Data i Intel·ligència Artificial (IA), el projecte ha de permetre determinar models epidemiològics per detectar i preveure futures epidèmies.

Aquest projecte s’inscriu dins l’estratègia del Govern de Catalunya ‘Catalonia.AI’ i suma els esforços d’institucions mèdiques i de salut (Hospital Germans Trias i Pujol, Fundació Lluita contra la Sida i Hospital Clínic de Barcelona-UB), centres punters de recerca (CIDAI, Eurecat, BSC, URV i UdG); operadores de telefonia mòbil (Telefónica i Orange) i Mobile World Capital Barcelona amb el suport de GSMA.  

Participaran en la roda de premsa Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona; el Dr. Marc Torrent,  director  del Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI); el Dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol  i president de la Fundació Lluita contra la Sida (FLS); el Dr. Oriol Mitjà, metge investigador de la FLS, i el Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona.

*IMPORTANT. Nota per als mitjans: L’acte estarà obert de manera presencial només per als mitjans gràfics que vulguin prendre imatges.

A causa de les mesures per la Covid-19, per accedir a l’acte cal que s’acreditin prèviament enviant nom, mitjà i DNI a premsa.politiquesdigitals@gencat.cat 

Per raons de seguretat i distàncies, la resta de periodistes i mitjans de comunicació hauran de seguir la roda de premsa en streaming per Zoom, mitjançant aquest enllaç: https://zoom.us/j/92391544798, on s’hauran d’identificar amb nom i mitjà un cop hi accedeixin.