El president Torra inaugura la 38a edició de La Setmana del Llibre en Català

query_builder   8 setembre 2020 17:32

event_note Nota de premsa

El president Torra inaugura la 38a edició de La Setmana del Llibre en Català

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, inaugurarà demà, dimecres 9 de setembre, a les 19h, la 38a Setmana del Llibre en Català, que en aquesta edició se celebrarà, de manera excepcional, al Moll de la Fusta de Barcelona.

La Setmana va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. En aquesta edició, que se celebrarà del 9 al 13 de setembre, s’hi combinaran activitats presencials i telemàtiques, per tal de respectar els protocols de seguretat derivats de la Covid-19.

L’acte d’inauguració, presentat per la periodista Eva Piquer, comptarà amb les intervencions del president de la Comissió organitzadora de La Setmana del Llibre en Català, Joan Carles Girbés; del tinent d'alcalde de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, i del president Torra. Per tancar l’acte, el premi nacional de les lletres catalanes d’aquest any Enric Cassasses recitarà Els exercicis bondadosos de màgia pràctica.

El comitè organitzador de La Setmana, a més d’EDITORS.CAT, està format pel Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya; el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya; l’APPEC, Associació de Publicacions Periòdiques en Català; la Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Servei de Biblioteques; l’Ajuntament de Barcelona, Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Biblioteques de Barcelona; i la Diputació de Barcelona. 

Abans de la inauguració, pels volts de les 18.30h, el cap de l’Executiu visitarà alguns dels estands de La Setmana del Llibre en Català.

19:00|ACTE DELEGAT: Inauguració de la 38a edició de La Setmana del Llibre en Català. Auditori del Museu d'Història de Catalunya. Palau de Mar (pl. Pau Vila, 1)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Quim Torra, no assistirà a la inauguració de la 38a Setmana del Llibre en Català. Delega la seva participació en la consellera de Cultura, Àngels Ponsa.