El conseller d'Educació i la consellera d'Agricultura participen en el lliurament virtual del VIII Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

A l'edició d'enguany, s'han presentat 24 candidatures

query_builder   19 octubre 2020 12:49

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació i la consellera d'Agricultura participen en el lliurament virtual del VIII Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

A l'edició d'enguany, s'han presentat 24 candidatures

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyats de la presidenta de l’Associació Vida Sana, Ángeles Parra, intervindran demà dimarts, 20 d’octubre de 2020, a les 12.30 h, en el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE), en què s’han presentat 24 projectes.
Aquest any, a causa de la pandèmia, l’acte tindrà lloc de manera virtual mitjançant el Canal Youtube de la setmana Bio.

Poden optar al premi tots els centres educatius d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional, educació especial i llar d’infants de Catalunya que hagin iniciat al llarg del curs escolar 2019-2020 un projecte o una experiència pedagògica relacionada amb la producció agrària o l’alimentació ecològiques. A causa de les circumstàncies excepcionals d’aquest curs, també s’han pogut presentar al premi projectes desenvolupats durant el curs 2018-2019.

A més, i com a novetat d’enguany, també s’ha permès que es presentin al premi entitats, empreses i persones que hagin desenvolupat material pedagògic amb finalitats educatives relacionats amb la producció i l’alimentació ecològiques.

Aquest premi vol reconèixer i donar suport a l’esforç que fan els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològiques, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars.

El lliurament dels premis coincideix amb la Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica, dins del seu apartat dedicat al món educatiu, anomenat Setmana Bio a l’Escola, que és un conjunt d’activitats adreçades a l’àmbit escolar i educatiu organitzades pels centres educatius catalans mateixos i per altres entitats promotores del país.

El premi EAAE és impulsat pels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, d’Educació i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb l’Associació Vida Sana i amb la col·laboració de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i l’editorial Graó.

12:30|El conseller Bargalló i la consellera Jordà lliuren virtualment el VIII Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Canal Youtube de la setmana Bio|Barcelona (Barcelona)

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, intervindran en el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE), en què s’han presentat 24 projectes.