La consellera Budó inaugurarà el II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes

query_builder   23 octubre 2020 17:51

event_note Nota de premsa

La consellera Budó inaugurarà el II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes

  • El Congrés visibilitzarà les estratègies per fer front a les situacions de violències masclistes en el marc de la pandèmia de la COVID19
  • Organitzat per l’Institut Català de les Dones, compta a hores d’ara amb 1500 persones inscrites, el doble que l’edició anterior
  • Acollirà prestigioses expertes internacionals i tindrà lloc telemàticament els dies 26, 27 i 28 d’octubre

La consellera del departament de la Presidència, Meritxell Budó, inaugurarà dilluns, dia 26 d’octubre, la segona edició del Congrés internacional per a l’erradicació de les violències masclistes. La cloenda, el dia 28, anirà a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

 

El programa del Congrés, que compta amb prop de 1500 persones inscrites –el doble que en la primera edició-, té l’objectiu de posar de manifest l’impacte de la pandèmia de la COVID19 en les violències masclistes i visibilitzar les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar-hi resposta.

 

En el #IICongrésVM hi participaran conferenciants internacionals de la talla de l’antropòloga i referent feminista Rita Segato, l’escriptora i activista feminista italonordamericana, Silvia Federicci i la sociòloga peruana Virginia Vargas, així com nombroses expertes nacionals. Hi assisteixen professionals dels circuits de violència masclista, personal de les administracions públiques que dissenyen i executen polítiques públiques en aquest camp, i membres del teixit associatiu feminista català.

 

S’estructura en tres blocs:

1.- La Covid-19 i la violència estructural. On s’analitzarà com la pandèmia global ha evidenciat les desigualtats estructurals i les violències que patim les dones.
2.- Les violències masclistes durant la pandèmia. On es mostrarà una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.
3.- Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19. El bloc posarà en valor la feina de les institucions, de les organitzacions i del moviment feminista per lluitar contra les violències masclistes en situació de pandèmia.

 

NOTA per als mitjans: Els i les periodistes que vulguin participar al Congrés es poden acreditar a través d’aquest formulari i així rebre l’enllaç per al seguiment de les sessions.

09:30|La consellera Budó inaugura el II Congrés Internacional per a l'erradicació de les violències masclistes. Telemàtica|- (-)

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, inaugurarà la segona edició del Congrés internacional per a l’erradicació de les violències masclistes. La cloenda, el dia 28, anirà a càrrec de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez. La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, també hi assistirà.