38è Consell Plenari de la CTP

El conseller Bernat Solé presideix el Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus

En finalitzar l'acte, el conseller farà una atenció als mitjans

query_builder   27 octubre 2020 13:32

event_note Nota de premsa

38è Consell Plenari de la CTP

El conseller Bernat Solé presideix el Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus

En finalitzar l'acte, el conseller farà una atenció als mitjans

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) celebra demà dimecres 28 d’octubre el 38è Consell Plenari, que presidirà el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, com a representant del Govern de la Generalitat, que ostenta la presidència rotatòria de l’organisme de cooperació transfronterera fins al 2021. L’acte es farà per primera vegada telemàticament, emès des de Vielha, degut a les mesures sanitàries. És obert a tothom i cal inscripció prèvia en aquest enllaç: ctp.org/ca/consell-plenari

La jornada s’inicia a les 9.30 h amb el debat Impacte de la Covid-19 en els territoris fronterers de muntanya. Reptes socioeconòmics i ambientals de la pandèmia, amb la presentació del conseller Solé, de la secretària general de la CTP, Rosa Amorós, del secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern d’Andorra, Landry Riba, i de la comissària europea de Cohesió i reformes, Elisa Ferreira. La taula serà moderada pel professor Andrea Noferini, amb un diàleg amb representants d’espais transfronterers.

A les 11.30 h es presentaran els informes de la presidència i de la direcció de la CTP i també el Fòrum transpirinenc de la joventut. Per últim, es farà la lectura i signatura de la declaració de les presidentes i presidents. El conseller Bernat Solé clourà l’acte i tot seguit farà una atenció als mitjans desplaçats a Vielha, des del Conselh Generau d’Aran (Plaça d’Aran, 1-2).

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) és un consorci interregional de cooperació transfronterera format pels governs de Catalunya, el País Basc, Navarra, Aragó, el Principat d’Andorra i les regions franceses de Nova Aquitània i d’Occitània. L’objectiu de la CTP és contribuir al desenvolupament dels Pirineus, tenint en compte els seus desafiaments i recolzant-se en les seves fortaleses. La CTP busca afavorir els intercanvis entre els territoris i els actors del massís pirinenc, trobar solucions conjuntes als problemes comuns i posar en marxa accions transfrontereres. El Consell Plenari és la reunió anual dels i les presidentes dels territoris de la CTP.

Nota: Per cobrir informativament aquest acte és necessari acreditar-se a l’Oficina de Comunicació del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència enviant un correu a l’adreça comunicacio.exteriors@gencat.cat i indicar-hi nom, cognoms, DNI i mitjà pel qual es treballa. La persona de contacte durant l’acte és en Guillem Jané Casals (+34 667 30 02 22).

09:30|El vicepresident Aragonès i el conseller Bernat Solé presideixen el Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus. Conselh Generau d'Aran (Plaça d'Aran, 1-2)|Vielha (Vall d'Aran)

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, presidirà el 38è Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) com a representant del Govern de la Generalitat, que n'ostenta la presidència rotatòria fins al 2021. L’acte es farà per via telemàtica, emès des de Vielha, degut a les mesures sanitàries. El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, hi participarà telemàticament, així com el delegat del Govern a Girona, Pere Vila.