El Departament de Cultura presenta el 'programa Giravolt. El patrimoni cultural en 3D'

query_builder   30 novembre 2020 13:07

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura presenta el 'programa Giravolt. El patrimoni cultural en 3D'

  • Durant l’acte, els creadors del mapping de Taüll projectaran una peça immersiva

El Departament de Cultura presenta demà dimarts, 1 de desembre, a les 12 hores, un projecte pioner a Catalunya de digitalització del patrimoni cultural, anomenat ‘programa Giravolt. El patrimoni cultural en 3D’. L’objectiu és promoure el coneixement i la utilització de les darreres tecnologies d’escaneig 3D d’objectes i edificis per part de les entitats que gestionen el patrimoni català, així com oferir a la ciutadania una nova forma de mirar el patrimoni.

La directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i el director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, explicaran els detalls d’aquesta iniciativa a l’Ideal. Centre d’Arts Digitals. Els acompanyarà Jordi Sellas, director executiu de l’Ideal Barcelona.

Durant l’acte es projectarà una peça immersiva 360º a la sala gran basada en els models 3D del programa Giravolt, creada per l’estudi Burzón*Comenge (creadors del mapping de Taüll). En finalitzar la presentació es realitzarà una demostració d’escaneig 3D amb fotogrametria i escàner làser.

La presentació tindrà aforament limitat. Per aquest motiu, per assistir-hi presencialment caldrà enviar un correu electrònic a comunicacioagenciapatrimoni@gencat.cat indicant nom i cognoms i mitjà de comunicació.

D’altra banda, la presentació també es podrà seguir telemàticament a través de Youtube: https://www.youtube.com/patrimonigencat.