Acte de commemoració del 20è aniversari del reconeixement com a Patrimoni Mundial per la UNESCO de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco

query_builder   1 desembre 2020 13:25

event_note Nota de premsa

Acte de commemoració del 20è aniversari del reconeixement com a Patrimoni Mundial per la UNESCO de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco

  • La consellera Ponsa presideix l’acte institucional al Palau de la Generalitat

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, presideix demà dimecres, 2 de desembre, a les 12 hores, l’acte de commemoració del 20è aniversari de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO de les esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco.

L’acte institucional tindrà lloc al Palau de la Generalitat de Catalunya, i comptarà amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i de l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera. També hi assistiran la directora del Patrimoni Cultural, Elsa Íbar, i els directors dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Miquel Cullerés, i a Tarragona, Jordi Agràs.

14 elements patrimonials formen el Conjunt arqueològic de Tàrraco i nou són les Esglésies romàniques de la Vall de Boí. Les dues candidatures van ser presentades davant la Unesco i aprovades a la trenta-quatrena sessió del Comitè del Patrimoni Mundial, celebrada a Cairns, Austràlia, del 27 de novembre al 2 de desembre del 2000, i es van s’inscriuen a la Llista de Patrimoni Mundial de la Unesco amb data 2 de desembre de 2000. Durant l’acte es projectarà un vídeo de commemoració dels 20 anys. 

L’acte de commemoració del 20è aniversari es podrà seguir pel web govern.cat

 

 

 

12:00|La consellera Ponsa presideix el 20è aniversari del reconeixement com a Patrimoni Mundial per la UNESCO de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco. Palau de la Generalitat|Barcelona (Barcelonès)

  Emissió en directe

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, presidirà l'acte de commemoració del 20è aniversari del reconeixement com a Patrimoni Mundial per la UNESCO de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco. L’acte de commemoració del 20è aniversari es podrà seguir pel web govern.cat.