El Govern commemora 150 de anys de la Revolta de la Quintes

query_builder   2 desembre 2020 13:10

event_note Nota de premsa

El Govern commemora 150 de anys de la Revolta de la Quintes

La  consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i la consellera de Justícia, Ester Capella, presidiran la commemoració de l’Any de la Revolta de les Quintes, que recorda el fet històric durant el qual les dones van prendre els carrers de diferents poblacions de Catalunya.

En el decurs de l'acte es projectarà un vídeo sobre la temàtica i la historiadora i catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona, Mary Nash, impartirà una conferència. L'espectacle de Trabucaires de Gràcia sobre la Revolta de les Quintes, dirigit per Sonsoles Santís, clourà l'acte. També hi assistiran la directora general de Memòria, Gemma Domènech, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

L’acte ha estat organitzat per l’Institut Català de les Dones, juntament amb la Direcció General de Memòria Democràtica i el Departament de Justícia, i serà conduït per l’escriptora Carla Gràcia.

La Revolta que es commemora va ser una revolta popular contra el reclutament forçós dels mossos per servir a l’exèrcit del govern espanyol. Es produí l’abril del 1870 en diversos pobles del pla de Barcelona i el Baix Llobregat, però tingué un especial ressò a les viles de Gràcia i de Sants. En aquestes revoltes. les dones tingueren un paper protagonista en els carrers: encapçalaren manifestacions, aixecaren barricades, assaltaren els ajuntaments de les viles de Sants i de Gràcia, o organitzaren campaments de refugiats a Vallvidrera.

Es podrà seguir de forma virtual a través del canal Youtube de l’Institut Català de les Dones https://youtu.be/v8d5qY_6fYg

18:30|Les conselleres Budó i Capella presideixen la commemoració dels 150 de anys de la Revolta de la Quintes . Acte telemàtic|- (-)

  Emissió en directe

La  consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i la consellera de Justícia, Ester Capella, presidiran l’acte de commemoració de l’Any de la Revolta de les Quintes.