La consellera Budó presideix l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació

query_builder   9 desembre 2020 16:38

event_note Nota de premsa

La consellera Budó presideix l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidirà, demà dijous 10 de desembre a les 18h, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació de l’any 2020, que se celebrarà al Palau de Pedralbes.

La consellera Budó s’encarregarà d’entregar els guardons, que en aquesta edició han recaigut en Rosa Badia i l’equip del programa Tot és comèdia, de SER Catalunya, en la categoria de Radiodifusió; a Laia Servera i l’equip d’InfoK, de Televisió de Catalunya, en la de Televisió; a l’Eco de Sitges en la categoria de Premsa; al magazín La Mira en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital; a l’empresa Adsmurai en el de Publicitat, i a l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, en la categoria de Comunicació de Proximitat. A més a més, es lliuraran mencions honorífiques a la periodista i corresponsal Rosa Maria Calaf, i al publicista Robert Rodergas.

Els Premis es van crear l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. 

L’actriu Marta Bayarri s’encarregarà de conduir l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, que comptarà amb actuacions musicals de Gemma Humet i lectura de poemes per part de l’actriu Sílvia Bel.

 

  • Per motius de seguretat derivats de la pandèmia de la Covid-19, l’acte al Palau de Pedralbes serà tancat a la premsa. TV3 distribuirà senyal en directe que s’enviarà a Collserola i la FORTA i tot l’acte estarà disponible a l’FTP de TV3 un cop finalitzat.

 

  • Aquest gabinet de comunicació distribuirà fotografies de l’acte en alta qualitat.

 

  • L’acte es podrà seguir en directe per streaming a www.govern.cat. Un cop finalitzat es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity, a la qual es podrà accedir de la manera següent:
Usuari: comunicaciogovern.presidencia@gencat.cat
Contrassenya: premsa

 


Guardonats d’aquesta edició

En la categoria de Radiodifusió, el jurat ha premiat Rosa Badia i l'equip del programa Tot és comèdia, per “haver-se convertit en un referent de l’activitat cultural al nostre país”. Aquest magazín dels caps de setmana de la Cadena SER a Catalunya està dedicat a les arts escèniques, la música, la literatura, el cinema i l’actualitat del món de la cultura.

Laia Servera i l’equip del programa InfoK, de Televisió de Catalunya, han rebut el premi en la categoria de Televisió per “oferir als infants i als joves del nostre país un informatiu produït especialment per a ells, amb temes del seu interès i amb un llenguatge clar i entenedor”. Per tot això, el jurat ha considerat que el “valor social” d’aquest espai televisiu és “incalculable” i fa una menció especial a la seva tasca des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, durant la qual ha facilitat que infants i joves puguin accedir a una informació clara i veraç, amb un gran èxit d’audiència.

El guardonat en la categoria de Premsa és un dels periòdics més antics de Catalunya. En el seu dictamen, el jurat destaca que L’Eco de Sitges es continua editant després de 134 anys “amb l’objectiu intacte de continuar fent periodisme”. Fundat l’any 1886, ha superat algunes de les èpoques més difícils que han travessat tant Sitges com el nostre país. Fins el 2013 va estar dirigit per la família Soler i, actualment, està editat per Premsa de Sitges SL.

Pel que fa a La Mira, el magazín premiat en la categoria de Mitjans d’Arrel Digital, el jurat en valora l’esforç per explicar històries de no actualitat “amb un format i una qualitat excel·lents i amb una mirada diferent” i el destaca com a “exemple de periodisme que aborda les informacions amb gran profunditat i oferint un valuós context al lector”. La Mira dona cabuda a històries humanes i reivindica, a més, el gran periodisme català anterior a la Guerra Civil.

El Premi Nacional de Publicitat s’ha atorgat a Adsmurai, empresa de publicitat en línia creada a Barcelona l’any 2014 per Marc Elena, Otto Wüst i Juan Robles, que en pocs anys ha esdevingut “un referent de la indústria a nivell mundial gràcies al desenvolupament de la seva pròpia tecnologia”. Es tracta de l’única empresa catalana que ha aconseguit ser partner a nivell global de Facebook, Instagram o Pinterest, entre d’altres. L’agència treballa per fer una millor publicitat amb l’objectiu que els consumidors tinguin impactes publicitaris positius.

El jurat també ha volgut premiar l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions en la categoria de Comunicació de Proximitat. Aquesta entitat sense ànim de lucre edita el periòdic quinzenal SomGarrigues, la revista mensual SomEsports i la publicació bimestral SomCanalla, a més de les capçaleres digitals Somgarrigues.cat i Somesports.net. Segons destaca el jurat, SomGarrigues compta ja amb 20 anys de trajectòria, “amb una altíssima penetració i una àmplia base de subscriptors en una de les comarques menys poblades de Catalunya”.

Finalment, el jurat ha decidit atorgar dues mencions d’honor. La primera, a Rosa Maria Calaf i Solé, periodista, reportera i corresponsal, per “la seva professionalitat i la seva valentia, i per haver estat mirall i inspiració per a les noves generacions de periodistes”. Des de 1970 ha estat en més de 160 països cobrint notícies, i va ser la primera cap de programes de TV3. Tot plegat, subratlla el jurat, en uns temps en què “ser dona i periodista no era una tasca fàcil”.

La segona menció d’honor ha estat per a Robert Rodergas i Pagès, professional de llarga trajectòria en el sector de la publicitat, amb nombrosos premis de creativitat. Professor i conferenciant, ha estat també president del Gremi de Publicitat de Catalunya i ha publicat diversos llibres sobre publicitat. El jurat n’ha valorat que ha estat capaç de “transmetre entusiasme per la seva professió” i que “ha sabut obrir nous camins en la publicitat”.

Composició del jurat

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació de l’edició de 2020 ha estat presidit per la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i format pel secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, en qualitat de vicepresident; pel director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, com a secretari; i pels vocals Miquel Gamisans i Martín, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; José Ángel Abancéns Casorrán, president de l’Associació Empresarial de Publicitat; Francesc Fàbregas i Bonet, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC); Roger Loppacher i Crehuet, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya; Miquel Miralles i Fenoll, president de l’Associació Catalana de Ràdio; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Rosa Romà i Monfà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, i Marçal Sintes i Olivella, director de l'Institut de Recerca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – URL.

18:00|La consellera Budó presideix els Premis Nacionals de Comunicació. Palau de Pedralbes (av. Diagonal, 686)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, presidirà l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació de l’any 2020. El director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, assistirà a l'acte.