El vicepresident de la Generalitat inaugura la Delegació del Govern a Alemanya, a Berlín

query_builder   2 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El vicepresident de la Generalitat inaugura la Delegació del Govern a Alemanya, a Berlín

El Govern obre divendres la primera de les oficines a l'exterior previstes per aquesta legislatura
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, presidirà aquest divendres,  dia 4 d’abril a les 11.30 hores, l’acte d’inauguració de la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya, la primera de les que l’executiu català té previst obrir durant aquesta legislatura. L’acompanyarà la secretària d’Afers Exteriors, Roser Clavell, i el delegat del Govern de la Generalitat a Alemanya, Martí Estruch. 
 
La Delegació s’ha ubicat a les oficines que actualment comparteixen el COPCA i l’ICIC, per tal de centralitzar en un mateix espai la representació institucional i les oficines sectorials del Govern. En concret, està situat al número 18 del carrer Charlottenstrasse, al districte anomenat Newspaper Area.  La delegació respon a la necessitat d’enfortir la presència de Catalunya a la República Federal Alemanya, un dels motors d’Europa i porta d’entrada als països de l’Est.  El país és també un dels principals socis comercials de Catalunya.
 
La d’Alemanya és la primera de les delegacions que el govern català té previst obrir durant aquesta legislaura amb la voluntat de bastir una xarxa de delegacions a l’exterior amb països considerats prioritaris. Són aquells amb qui Catalunya manté una relació de veïnatge, amb un fort pes polític i econòmic, amb estrets llaços comercials o culturals, vincles històrics i afectius i finalment, amb un important potencial com a economies emergents. Amb l’obertura de les delegacions es pretenen fomentar les relacions bilaterals amb les autoritats del país i coordinar els òrgans i entitats depenents de la Generalitat al territori. Així ho estipula el decret que regula la coordinació executiva de l’acció exterior de la Generalitat que adapta l’organització interna de l’acció exterior al nou marc estatutari.
 
Durant la seva visita a Berlín, el vicepresident aprofitarà també per desplaçar-se a l’Instituto Cervantes (Rosenstrasse, 18-19 D) . Preveu visitar-hi l’exposició “Block W.B. La idea d’un pensament que crea imatges” i saludar als professors de català. L’acompanyarà el director de l’Institut de Ramon Llull, Josep Bargalló.
 

11:30|.Charlottenstrasse 18. | ( Alemanya)

Inauguració de la Delegació del Govern de la Generalitat a Alemanya