La il·lustradora Pilarín Bayés cedeix dibuixos originals a la Biblioteca de Catalunya en un acte presidit per la consellera de Cultura

query_builder   15 març 2021 18:40

event_note Nota de premsa

La il·lustradora Pilarín Bayés cedeix dibuixos originals a la Biblioteca de Catalunya en un acte presidit per la consellera de Cultura

La consellera  de Cultura, Àngles Ponsa, encapçalarà l’acte de formalització de l’ingrés al fons de la Biblioteca de Catalunya d’un seguit de dibuixos originals de la il·lustradora Pilarín Bayes. Es tracta dels originals que Pilarín Bayés va dibuixar per il·lustrar la primera edició de l’obra El Zoo d’en Pitus’, de Sebastià Sorribas, i que han estat adquirits pel Departament de Cultura, així com dels originals que van servir per il·lustrar el llibre Petita història de la Biblioteca de Catalunya, que han estat cedits per l’autora.

Aquest acte d’ingrés dels dibuixos originals tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya demà, 16 març, a les 17.30 hores, i comptarà amb la presència, a més de la consellera, de la mateixa Pilarín Bayés i de la directora de la Biblioteca, Eugènia Serra.

L’acte, obert a tothom,  es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Biblioteca de Catalunya: https://www.youtube.com/user/BibliotecaCatalunya/live, atesa la limitació a un màxim de 20 persones que tindrà l’aforament de la sala per a poder-lo seguir presencialment, que es deriven de les restriccions per la situació de pandèmia.

Els dibuixos de les dues obres omplen un buit en l’obra original d’aquesta artista i completen la col·lecció d’il·lustradors/res catalans de la Biblioteca de Catalunya. Aquests fons originals de Pilarín Bayés són accessibles a través del catàleg de la Biblioteca de Catalunya.

17:30|La consellera Ponsa encapçala l'acte d'ingrés a la Biblioteca de Catalunya de diversos dibuixos de la il·lustradora Pilarín Bayés . Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya ( C. de l'Hospital 56)|Barcelona (Barcelonès)

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, encapçalarà l'acte de  formalització de l'ingrés de diversos dibuixos de la il·lustradora Pilarín Bayés al fons gràfic de la Biblioteca de Catalunya