La consellera de Cultura assisteix a l'acte d'ingrés a l'Arxiu Nacional de la correspondència rebuda a la presó per Carme Forcadell

query_builder   22 març 2021 15:02

event_note Nota de premsa

La consellera de Cultura assisteix a l'acte d'ingrés a l'Arxiu Nacional de la correspondència rebuda a la presó per Carme Forcadell

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, assistirà demà, dimarts 23 de març, a l’acte en què l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, lliurarà a la Generalitat de Catalunya les cartes rebudes a la presó durant els seus tres anys de captiveri, i que conservava fins ara a casa.

L’acte tindrà lloc a la seu de l’Arxiu Nacional de Catalunya, equipament on quedarà en dipòsit aquesta correspondència, a les 17 hores. A l’acte, també ho seran presents la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i el director del centre, Francesc Balada, a més de la mateixa Carme Forcadell, acompanyada de familiars i amics. 

La que fou presidenta del Parlament de Catalunya durant l’XI Legislatura (2015-2017),  ha volgut que aquest dipòsit de la correspondència a l’ANC coincidís exactament amb el tercer aniversari del seu empresonament per ordre del Tribunal Suprem espanyol i recull els milers de cartes de suport rebudes des del març de 2018 fins ara mateix, durant la seva reclusió als centres penitenciaris d’Alcalá-Meco, Puig de les Basses, Mas d’Enric i Wad-Ras.

Ateses les necessàries restriccions d’aforament per situació de pandèmia, els mitjans que vulguin venir a l’acte de demà han d’enviar un correu a l’adreça anc.cultura@gencat.cat

Per qualsevol dubte o aclariment, també us podeu posar en contacte amb en Miquel Pérez:  miquelperez@gencat.cat

 

17:00|La consellera Ponsa assisteix a l'acte d'ingrés a l'ANC de la correspondència rebuda a la presó per Carme Forcadell. Arxiu Nacional de Catalunya ( c. Jaume I, 33-51)|Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, assistirà a l’acte en què l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, lliurarà a la Generalitat de Catalunya les cartes rebudes a la presó durant els seus tres anys de captiveri i que restaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya.