Dilluns vinent, roda de premsa del biòleg nordamericà Edward O.Wilson, XIX Premi Internacional Catalunya

query_builder   9 novembre 2007 00:00

event_note Nota de premsa

Dilluns vinent, roda de premsa del biòleg nordamericà Edward O.Wilson, XIX Premi Internacional Catalunya

L'endemà, dimarts, el president José Montilla li lliurarà el guardó en un acte que també es celebrarà al Palau de la Generalitat
El biòleg nord-americà i Premi Internacional Catalunya, Edward O. Wilson, acompanyat del president delegat del Jurat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, oferirà una roda de premsa amb motiu de l'atorgament del guardó. La sessió informativa se celebrarà dilluns vinent, 12 de setembre, a les 12 del migdia i tindrà lloc a la Sala de Premsa del Palau. També hi serà present la secretària del Jurat, Teresa Sala. L'endemà, dimarts, el president de la Generalitat, José Montilla, li lliurarà el guardó en un acte que se celebrarà al mateix Palau. Aquest científic, de gran reputació internacional, és un eminent entomòleg, especialitzat en l'estudi de les formigues, així com investigador, teòric i naturalista, i un conegut activista mediambiental. És el pare de l'anomenada sociobiologia i autor del terme biodiversitat, així com d'altres com conducta social, èxit reproductiu i parentiu genètic. Edward O. Wilson (1929, Birmingham. Alabama) és actualment professor honorari i conservador del departament d'Entomologia del Museu de Zoologia Comparativa de la Universitat de Harvard, als Estats Units. El 1975 va publicar Sociobiology The New Synthesis, on, sota el nom de sociobiologia, proposa una teoria consistent en l'estudi sistemàtic de les bases biològiques de tota conducta social. Esdevé el primer biòleg evolucionista que postula la teoria que sosté que la clau de l'evolució és la preservació del gen abans que la de l'individu. Així, estableix la sociobiologia com un nou camp de la ciència El Premi Internacional Catalunya és atorgat anualment pel Govern català des de 1989. Està dotat amb 80.000 euros i l'escultura ¿La clau i la lletra¿ d'Antoni Tàpies, i es concedeix a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. Enguany, han concorregut a aquest guardó 235 candidatures provinents de 65 països, que han estat presentades per 227 institucions de 53 països i pel mateix jurat. Nota: Durant la roda de premsa, hi haurà servei de traducció simultània.

12:00|.Palau de la Generalitat (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El biòleg nord-americà i Premi Internacional Catalunya, Edward O. Wilson, acompanyat del president delegat del Jurat del Premi, Xavier Rubert de Ventós, oferirà una roda de premsa amb motiu de l'atorgament del guardó. També hi serà present la secretària del Jurat, Teresa Sala.