L'Institut Català de les Dones exposa a París l'obra de les fotògrafes pioneres a Catalunya

query_builder   4 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones exposa a París l'obra de les fotògrafes pioneres a Catalunya

La mostra s'inaugura demà a la capital francesa i es podrà visitar fins el 26 d'abril
La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la directora de l’Oficina de la Generalitat de Catalunya a París, Elisabet Dalmau, inauguren demà a París l’exposició Fotògrafes pioneres a Catalunya.
 
L’exposició , que és una adaptació de la que va ser presentada a Barcelona l’any 2005, mostra l’obra inèdita de 10 fotògrafes catalanes, realitzada des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX. Les fotografies exposades i la reconstrucció de les biografies de les autores permeten recuperar el treball de les dones que es van dedicar de forma sistemàtica a la fotografia abans de la coneguda generació contemporània de fotògrafes professionals catalanes, que es van inciar en aquest camp els anys seixanta.
 
La fotògrafa Colita i la historiadora Mary Nash són les autores d'aquesta tasca de recuperació històrica, que ha estat organitzada per l’Institut Català de les Dones (ICD), del Departament d’Acció Social i Ciutadania, i la Delegació del Govern de Catalunya a França, del Departament de Vicepresidència, de la Generalitat de Catalunya.
 
Des de l’ICD, la recuperació i visibilitat de la tasca, desconeguda fins ara, de les pioneres de la fotografia a Catalunya suposa un pas més en l’objectiu d’impulsar tot un conjunt de transformacions culturals encaminades a incorporar en tots els àmbits socials el reconeixement de les experiències de les dones, així com avançar en la contrucció de nous referents que tinguin en compte les aportacions significatives de les dones en els llenguatges artístics.
  
Les 10 fotògrafes catalanes protagonistes d'aquesta exposició són Anaïs Napoleón, Dolores Gil de Pardo, Carme Gotarde Camps, Madronita Andreu, Montserrat Vidal i Barraquer, Carme García de Ferrando, Roser Oromí Dalmau, Roser Martínez Rochina, Montserrat Sagarra i Joana Biarnés. 
 

11:15|.Maison dela Catalogne ( 4-6-8, cour du Commerce-Saint-André. Entrada pel 130 de blvd. Saint-Germain)| (França)

La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Marta Selva, i la directora de l’Oficina de la Generalitat de Catalunya a París, Elisabet Dalmau, oferiran una roda de premsa amb motiu de la inauguració de l'exposició de l'ICD "Fotògrafes pioneres de Catalunya" a París, on es podrà visitar fins el dia 26 d'abril.