El vicepresident de la Generalitat presenta l'estudi Líders en immigració

query_builder   4 abril 2008 00:00

event_note Nota de premsa

El vicepresident de la Generalitat presenta l'estudi Líders en immigració

L'Estudi, encarregat pel Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC), compara Catalunya amb altres realitats internacionals
El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, presentarà el proper dilluns 7 d’abril a les 12:30h l’estudi Líders en immigració, acompanyat de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, Jordi Sànchez, relator de l’estudi i director de la Fundació J. Bofill i Alfred Bosch, Director del CETC, responsable de l’estudi.
 
L’estudi encarregat pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis (CETC) a diversos experts internacionals, permet algunes conclusions. En un conjunt de 12 casos comparables (per magnitud, situació política i/o realitat cultural), els països de parla catalana hi despunten tot fregant el 15% d’estrangers, arribats en pocs anys i de procedència molt diversa. Això ens col·locaria en primer lloc destacat dins de la UE.
 
El lideratge també es pot estendre al model de convivència, perquè a diferència d’altres casos estudiats, el fort flux migratori no ha provocat conflictes de relleu. L’absència de corrents xenòfobs destacats, fenòmens de marginalitat o de rebuig destacat indiquen que els costos socials de la immigració han estat de moment assumibles.

12:30|.Palau de la Generalitat. Sala Torres Garcia (pl. Sant Jaume, 4)|Barcelona (El Barcelonès)

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, presentarà  l’estudi Líders en immigració, acompanyat de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; Jordi Sànchez, relator de l’estudi i director de la Fundació J. Bofill, i Alfred Bosch, Director del CETC, responsable de l’estudi.