El nou Govern de Catalunya prendrà possessió demà, dimecres, al Palau de la Generalitat

query_builder   25 maig 2021 17:45

event_note Nota de premsa

El nou Govern de Catalunya prendrà possessió demà, dimecres, al Palau de la Generalitat

  • El president Aragonès presidirà l’acte, que se celebrarà a les 10 hores al Saló Sant Jordi
  • Després de la cerimònia, el nou Executiu celebrarà la seva primera reunió
  • TV3 oferirà senyal institucional de la presa de possessió

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presidirà demà dimecres, 26 de maig, l’acte institucional de presa de possessió del nou Govern de la Generalitat, que se celebrarà al Saló Sant Jordi del Palau.

Durant la cerimònia, que començarà a les 10 hores, es llegirà el decret de nomenament dels nous consellers i conselleres, que prometran el càrrec davant del president Aragonès. Per cloure l’acte, el cap de l’Executiu pronunciarà un discurs. També hi serà present la  presidenta del Parlament, Laura Borràs.

En acabar l’acte, el nou Executiu es farà la fotografia oficial a la Plaça Sant Jaume i, seguidament, començarà la primera reunió de treball del Govern.

 

Cobertura informativa acte de presa de possessió

Fotògrafs: S’habilitarà un punt d’imatges a l’interior del Saló, per a prendre fotografies de la cerimònia. Donat que l’espai és limitat, les peticions dels fotògrafs s’atendran per ordre d’arribada fins omplir l’aforament. Els fotògrafs que no tinguin espai al Saló Sant Jordi seran directament acreditats per fer la foto del Govern a plaça Sant Jaume. Un cop finalitzi l’acte de presa de  possessió, els fotògrafs que han treballat dins de Palau podran incorporar-se a la Plaça Sant Jaume per a fer la fotografia oficial del Govern.

Televisions: Per limitacions d’espai TV3 oferirà senyal institucional de l’acte. La resta de televisions no podran accedir al Saló Sant Jordi, però sí que podran prendre imatges de la fotografia oficial (sense trípode) i de la reunió del nou Govern.

La senyal institucional de TV3 estarà disponible a Collserola i a satèl·lit deu minuts abans de l’inici de l’acte, amb les següents dades:

Service start: 26-05-2021 07:50 GMT

Service end: 26-05-2021 09:10 GMT

Request details:

9MHZ

ASTRA 2F XP 2.073 A9 DVBS2 16APSK: 14010.750V / 12510,750H SR 7.500 FEC 2/3

L’acte també serà retransmès en directe per les webs govern.cat i president.cat, així com per les xarxes socials del Govern.

Acreditacions: Per accedir tant als espais habilitats per als fotògrafs com a la sala de premsa caldrà acreditar-se prèviament. Les peticions d’acreditació s’han d’enviar abans de les 8h de demà al matí, mitjançant un correu electrònic a premsa.president@gencat.cat, indicant nom i cognoms, DNI, mitjà i tasca que es desenvolupa. (S’acreditarà per ordre d’arribada de les sol·licituds fins arribar a l’aforament permès). Les acreditacions s’entregaran de 8.45h a 9.30h a l’accés del carrer Sant Sever.

La resta de mitjans podran seguir la presa de possessió des de la sala de premsa del Palau. Tenint en compte les limitacions d’espai per les mesures anti-Covid, només es permetrà l’accés a una persona per mitjà i tasca. Les ràdios podran ocupar les seves cabines de la sala de premsa, amb una única persona per cabina.

Un cop finalitzat l’acte es podrà recuperar de forma íntegra a través de la plataforma Watchity, a la qual es podrà accedir de la manera següent:

Workspace: https://governmitjans.watchity.com

Usuari: presidencia@gencat.cat

Contrassenya: premsa

 

Com a mesura de prevenció, l'accés a Palau està regit per un protocol de seguretat que inclou el control de la temperatura. És obligatori l’ús de mascareta i mantenir el distanciament físic amb la resta de persones.

10:00|Presa de possessió del Govern. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Sever)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presidirà l’acte institucional de presa de possessió del nou Govern de la Generalitat