Els boscos marins, al mòbil dels patrons

El Departament d'Acció Climàtica presenta un mapa GPS per ancorar sense malmetre els herbassars submarins

query_builder   14 juliol 2021 14:54

event_note Nota de premsa

Els boscos marins, al mòbil dels patrons

El Departament d'Acció Climàtica presenta un mapa GPS per ancorar sense malmetre els herbassars submarins

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà,  presentarà divendres al Port de l’Escala, a les 9.30 hores, una nova aplicació per fomentar el fondeig respectuós envers els boscos submarins.

Prèviament a la presentació (8 hores), els mitjans de comunicació que ho vulguin podran embarcar-se en un vaixell que els durà fins a una zona on hi hagi posidònia, i, allà, comprovar l’efectivitat de l’aplicació. Per fer-ho, caldrà confirmar l’assistència, abans de les 11 hores de demà dijous,  a l’adreça de correu següent: premsa.accioclimatica@gencat.cat. El punt de trobada serà al Centre d’Interpretació del Peix de l’Escala (Maram), situat al mateix Port de l’Escala.

El llançament d’aquesta nova eina es fa coincidir amb l’inici de la temporada d’estiu, amb molta afluència de persones al litoral, i, per tant, quan els ecosistemes marins estan sotmesos a més pressió. S’estima que a Catalunya hi ha unes 33.000 d’embarcacions d’esbarjo.

L’ancoratge d’embarcacions és un problema molt freqüent en les zones amb més activitat turística. El fondeig d’embarcacions produeix greus danys a les praderies, ja que n’arrenca gran quantitat de fulles.

Els herbassars marins són, per les seves característiques ecològiques, zones d’alt valor per a la biodiversitat. Així, a més de contribuir a la mitigació del canvi climàtic capturant CO2, constitueixen ecosistemes idonis per a la reproducció, el refugi, l’alimentació i el creixement de moltes espècies marines, algunes d’interès pesquer com ara l’escórpora, la sèpia, el roger o l’orada.

 

09:30|La consellera Jordà presenta un mapa GPS per fomentar el fondeig respectuós envers els boscos submarins. Port de l'Escala. Port pesquer s/n|L'Escala (Alt Empordà)

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, presentarà una nova aplicació per fomentar el fondeig respectuós envers els boscos submarins.