El president Aragonès inaugura diumenge l'estació de metro d'Ernest Lluch

query_builder   23 juliol 2021 17:23

event_note Nota de premsa

El president Aragonès inaugura diumenge l'estació de metro d'Ernest Lluch

  • La nova parada de l’L5 donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, inaugurarà aquest diumenge, 25 de juliol, a les 11h, l’estació de metro d’Ernest Lluch de l’L5, situada entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta nova estació donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro i la 20a al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 milions d’euros.

A la seva arribada, el president Aragonès saludarà les autoritats assistents a l’acte com l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la presidenta de TMB i regidora de mobilitat l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón; el regidor del Districte de Les Corts, Joan Ramon Riera, el president de la Fundació Ernest Lluch, Joan Majó, així com la filla d’Ernest Lluch Rosa Lluch. Després de validar el bitllet al vestíbul principal de l’estació, escoltaran l’explicació del projecte a càrrec del director general d’infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. Posteriorment, baixaran l’andana on els assistents a l’acte inaugural es faran una fotografia institucional. Finalment, es faran parlaments a càrrec del vicepresident Puigneró, Rosa Lluch, la presidenta de TMB i l’alcaldessa de l’Hospitalet. El president Aragonès tancarà l’acte amb unes paraules.

Es preveu que l’estació d’Ernest Lluch registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. La seva posada en funcionament suposarà un estalvi d’emissions de 673 tones de CO2 equivalent a l’any. D’aquesta manera, l’actuació potenciarà una mobilitat més sostenible. El Govern va iniciar el juny de 2019 els treballs per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch, que ja comptava amb l’obra civil executada. Finalitzada l’obra i completades les proves tècniques i de seguretat, l’estació entrarà en servei aquest diumenge.

Els mitjans que desitgin cobrir l’acte cal que s’acreditin prèviament enviant un correu a premsa.tes@gencat.cat

 

Clicar aquí per a més informació sobre la nova estació de metro Ernest lluch 

 

11:00|Inauguració de l'estació de metro Ernest Lluch. Estació de metro Ernest Lluch (c. Collblanc/ pg. del Cementiri)|L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, inaugurarà l’estació de metro d’Ernest Lluch de l’L5, situada entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Els mitjans que desitgin cobrir l’acte cal que s’acreditin prèviament enviant un correu a premsa.tes@gencat.cat