El Museu Memorial de l'Exili acull l'exposició "Carmen Castillo: una exiliada xilena"

L'acte d'inauguració se celebrarà el dissabte 2 d'octubre a les 12h

query_builder   30 setembre 2021 19:04

event_note Nota de premsa

El Museu Memorial de l'Exili acull l'exposició "Carmen Castillo: una exiliada xilena"

L'acte d'inauguració se celebrarà el dissabte 2 d'octubre a les 12h

  • L’exposició relata el recorregut de la vida i l’obra de Carmen Castillo amb l'exili com a eix central
  • Hi assistiran Carmen Castillo i la comissària de l’exposició, la periodista i crítica de cinema Imma Merino

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) inaugura aquest dissabte l’exposició "Carmen Castillo: una exiliada xilena", comissariada per la periodista i crítica de cinema Imma Merino. La mostra explica la vida i l’obra de Carmen Castillo posant èmfasi en la seva situació d’exiliada. La inauguració comptarà amb la presència de la mateixa Carmen Castillo i Imma Merino. L’exposició temporal es podrà visitar des del 2 d’octubre fins al 27 de març de 2022.

Com a preludi a la inauguració, el passat dijous el cinema Truffaut de Girona va projectar la pel·lícula El país de mi padre (Carmen Castillo, 2004) i el curtmetratge Memòria del cos (2021), dirigit per Eva Vila .

Una sobrevivent de l’exili

Carmen Castillo (1945) va militar durant la dictadura xilena al Movimiento de Izquierda Revolucionaria (MIR), un grup resistent que lluitava clandestinament contra la dictadura. El 1974, després d'un fort atac repressor de la dictadura, fruit d'una delació que va posar fi a la vida del seu company i líder del grup resistent, Miguel Enríquez, va poder exiliar-se a París.

Ha treballat fent documentals per a la televisió i també documentals relatius a la recuperació de la memòria històrica, com La flaca Alejandra (1994), que narra el retrobament d'una delatora amb una de les víctimes de la delació, duta a terme durant la dictadura de Pinochet a Xile, i Calle Santa Fé (2007), una producció sobre l'experiència, en la mateixa pell de la directora, de la repressió pinochetista de 1974 i de la memòria dels vençuts.

 

NOTA: Els mitjans de comunicació hauran d’arribar a les 11h per fer la cobertura de l’acte.