• El cap del Govern, juntament amb la presidenta del Parlament i l’alcaldessa de Barcelona, faran un primer homenatge al Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, lloc on va ser afusellat el president Companys ara fa 81 anys
 • El president encapçalarà posteriorment l’ofrena que farà el Govern de la Generalitat davant la tomba de Companys, al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà demà divendres, dia 15 d’octubre,  la tradicional ofrena floral davant la tomba i el monument del que fou president de la Generalitat, Lluís Companys, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista.

La primera ofrena serà a les 8.30 hores del matí, davant el monument en memòria de Companys que hi ha al Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc, lloc on va ser afusellat. El president farà aquest homenatge, juntament amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tot seguit, el president  Aragonès es traslladarà al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc, on encapçalarà l’ofrena del Govern de la Generalitat davant la tomba de Lluís Companys, que tindrà lloc a les 9.00 hores. A continuació, també es farà l'ofrena al monument als Immolats.

En acabar, Pere Aragonès farà una declaració institucional davant els mitjans de comunicació, a l’entrada del cementiri.

El president clourà els homenatges a Lluís Companys amb una ofrena floral, al voltant de les 9.45 hores, davant la llamborda commemorativa del president que hi ha ubicada a l’entrada del Palau de la Generalitat.

 

 

Ofrenes florals en homenatge al president Companys

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, encapçalarà les ofrenes florals davant el monument i la tomba del que fou president de la Generalitat, Lluís Companys, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista.

 • 08:30|Ofrena davant el monument. Fossat de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc|Barcelona (Barcelonès)

  La primera ofrena serà davant el monument en memòria de Companys que hi ha al Fossat de Santa Eulàlia, lloc on va ser afusellat. El president farà aquest homenatge juntament amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

 • 09:00|Ofrena davant la tomba de Companys. Fossar de la Pedrera. Cementiri de Montjuïc|Barcelona (Barcelonès)

  El president Aragonès encapçalarà l'ofrena floral del Govern de la Generalitat davant la tomba del president Companys. A continuació, el cap de l'Executiu farà també una ofrena al monument dels Immolats, al mateix cementiri.

  Un cop finalitzades les dues ofrenes, el president farà una declaració institucional davant els mitjans de comunicació, a l'entrada del cementiri.

 • 09:45|Ofrena floral davant la llamborda en homenatge a Companys. Palau de la Generalitat (Plaça de Sant Jaume, s/n)|Barcelona (Barcelonès)

  El president Pere Aragonès clourà els homenatges a Lluís Companys amb una ofrena floral davant la llamborda commemorativa del president que hi ha ubicada a l’entrada del Palau de la Generalitat.