Presentació de les parelles lingüístiques del Centre Penitenciari de Figueres

query_builder   14 maig 2008 00:00

event_note Nota de premsa

Presentació de les parelles lingüístiques del Centre Penitenciari de Figueres

Quatre voluntaris (persones del carrer) i cinc aprenents (interns) inicien una experiència pilot de “Voluntariat per la llengua” en aquest Centre Penitenciari
El sotsdirector del Centre Penitenciari de Figueres, Francisco Lisa; el regidor de cultura de l’Ajuntament de Figueres i representant al Consorci per a la Normalització Lingüística, Ciro Llueca; la dinamitzadora del programa "Voluntariat per la llengua" del Centre de Normalització Lingüística de Girona, Montserrat Casacuberta i la directora docent del Centre,Teresa Ortiz, presentaran el proper dijous, 15 de maig a les 09:15 h, les primeres parelles lingüístiques del Centre Penitenciari de Figueres.
 
Aquesta iniciativa, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística i el Departament de Justícia, es durà a terme des del maig fins a l’agost d’aquest any. Així, voluntaris i aprenents es trobaran a l’escola del Centre Penitenciari i dedicaran 1 h setmanal, durant 10 setmanes, a la conversa en llengua catalana. El requisit per ser aprenent és tenir un coneixement bàsic de llengua catalana i estar alfabetitzat; per ser voluntari, en canvi, cal tenir un bon coneixement de llengua i complir les condicions establertes pel Centre Penitenciari, per la qual cosa cal fer una formació prèvia de 3 h.
 
Programa Voluntariat per la Llengua
 
 “Voluntariat per la llengua” és un programa de la Secretaria de Política
Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la
Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les
relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment
català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas
endavant per parlar-lo amb normalitat.
 
RECORDEU: Els mitjans de comunicació que vulguin assistir-hi, hauran d’identificar-se (mitjà, nom, cognoms i DNI), prèviament, a l’entrada del Centre Penitenciari.

09:15|.Centre Penitenciari de Figueres (sala de reunions) C/Sant Pau 158 FIGUERES|Figueres (L' Alt Empordà)

Presentació del projecte “Voluntariat per la llengua” al CP Figueres